Do marmelády je malin škoda. Tinktura postaví zpátky na nohy po každé nemoci

Malinová tinktura by neměla chybět v žádné domácnosti. Mnoho lidí přitom nemá tušení, že něco takového existuje. Tento malinový produkt dokáže snížit krevní tlak a posílit srdce. Navíc vás zbaví menstruačních bolestí nebo gastrointestinálních problémů. Konzumovat ji musíte v malém množství, ale přinést vám může jedinečnou pomoc. Jak si tuto tinkturu doma vyrobit?

Na co používat malinovou tinkturu?

Malinová tinktura nejlépe pomáhá, když je na bázi lihu nebo vodky. Organické kyseliny (jablečná a salicylová) efektivně čistí tělo od toxinů. Navíc stimulují pocení a snižují bolesti v krku při nachlazení. Malinová tinktura má také protizánětlivé vlastnosti a velmi dobře funguje při žaludečních problémech. Vždy jen myslete na to, že postačí malé množství.

Mnoho lidí doporučuje konzumaci této tinktury také při průjmu a dalších trávicích problémech. Máte-li potíže s menstruačními bolestmi, menopauzou nebo stresem, měli byste vsadit na jedinečné vlastnosti malinové tinktury. V malém množství dokáže posílit cévy a srdce, protože obsahuje draslík, vápník a další minerály.

Zdroj obrázku: Freepik

Recept na malinovou tinkturu

Malinovou tinkturu připravíte z 1 kilogramu zralých malin, 1/2 litru lihoviny (95%), 1/2 litru vodky (40%) a 400 gramů cukru. Maliny opláchněte. Zalijte vodkou a lihem. Sklenici zavřete a odložte na teplé místo. Nechte stát 4 týdny. Poté přeceďte a nalijte do lahví. Zbytek malin zasypte cukrem a sklenici znovu zavřete. Cukr se musí smíchat s ovocem.

Jakmile se cukr rozpustí, sceďte nový sirup. Zbytek malin ve sklenici rozmačkejte, abyste získali jednotnou směs. Nakonec sirup s nálevem z alkoholu smíchejte a nalijte do sterilních lahví. Nápoj skladujte na tmavém a chladném místě po dobu alespoň 3 měsíců. Po této době bude malinová tinktura hotová a připravená k použití. Její barva bude nádherně červená a tekutina by měla být čirá.

Zdroj: https://food-of-dream.com/publication/2211/
.

Doporučené články