Houby nesmí chybět na stole po celý rok. Sušené mohou chutnat stejně dobře jako právě nasbírané

Vánoce, Velikonoce i jiné svátky jsou svátky klidu, pohody a času s rodinou. A k tomu neodmyslitelně patří také jídlo. Podle tradice byste měli připravit určité pokrmy. Možná vás ani nenapadlo, že houby budou na slavnostním stole vypadat i chutnat úžasně. Je to ale pravda. Některé houby jsou na to přitom lepší než jiné. A můžete je servírovat během celého roku. Jak?

Na štědrovečerním stole by samozřejmě neměl chybět klasický kapr a bramborový salát. Jestli chcete na svou sváteční tabuli přidat něco jedinečného, měli byste sáhnout právě po houbách. A nezáleží na tom, jestli se chystáte na svátky v zimě, nebo na jaře. Díky sušeným houbám si můžete vychutnat jedinečné pokrmy během celého roku.

Doporučený článek:  5 nejčastějších mýtů o připalování jídla a jak mu předejít

Jaké houby jsou ideální na Štědrý večer?

V některých zemích se jako tradiční pokrm na Štědrý večer připravuje červený boršč s houbovými knedlíčky. Přinesete díky tomu do svého domova vůni lesa a pokrm chutná skvěle. Nejlepší volbou je v tomto případě hřib. Chuťově bude skvěle fungovat a velmi dobře se vám s ním bude pracovat, až budete připravovat nádivku do knedlíků ze zelí a hub.

Zdroj obrázku: Freepik

Můžete použít sušené houby?

V zimě budete mít jistě těžké chvíle při hledání čerstvých hub. Dobrou zprávou je, že vaření se sušenými houbami je velmi jednoduché a budou fungovat stejně dobře jako čerstvé. Sušené houby stačí opláchnout a předem namočit do vody. Nechte je odležet v převařené vodě 12 hodin nebo přes noc. Dávejte si ale pozor, abyste je nedali do vroucí vody.

Doporučený článek:  Používání myčky nádobí může být efektivní a úsporné, záleží na několika faktorech

Jsou sušené houby zdravé?

Stejně jako čerstvé také sušené houby mají mnoho zdravotních přínosů. Mají vysoký obsah některých živin, včetně vitamínů skupiny B, vitamínu C, železa, hořčíku a bílkovin. Sušené houby mohou jídelníček skvěle doplnit o minerály a bílkoviny během celého roku. Rozhodně se proto jejich konzumace a práce v kuchyni s nimi nemusíte obávat.

Zdroj: https://www.cookforyourlife.org/blog/mushrooms/
.

Doporučené články