Domácí tlačenka bez masa přijde k chuti po celý rok

Tlačenka je opravdu lahodná, ale bohužel ne každý má možnost vlastnit prase na přípravu této lahodné speciality. Dá se koupit v obchodech, i když zřídka, a často chutná, jako by ji už někdo jednou pozřel. Máme recept na alternativní verzi, která je o něco lehčí, méně kořeněná a hlavně obsahuje úplně jiné ingredience. Tato tlačenka se vyrábí ze slaniny, brambor, vajec a různých dalších lahůdek. Všechny ingredience se poté naplní do vámi preferované formy a máte téměř hotovo.

Doporučený článek:  Při přípravě pirohů je nejdůležitější dobré těsto. Se správným postupem se vždy povedou

Budete potřebovat:

  • 8 velkých vajec,
  • 4 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kostičky,
  • 8 plátků slaniny,
  • 1 cibuli nakrájenou nadrobno,
  • 3 nasekané stroužky česneku,
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky,
  • 1 lžíce čerstvých lístků tymiánu,
  • 1 lžička soli,
  • 1/2 lžičky černého pepře,
  • 1/2 lžičky papriky,
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku,
  • 1/4 lžičky kajenského pepře (volitelně),
  • olej.
Zdroj obrázku: Freepik

Postup

  1. Uvařte vejce a brambory a dejte je stranou vychladnout.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte na středním plameni trochu oleje.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, restujte, dokud nezesklovatí a nerozvoní se.
  4. Na pánev přidejte rozdrobenou slaninu, zamíchejte ji do směsi cibule a česneku.
  5. Do pánve přidejte vařené brambory, petržel, tymián, sůl, černý pepř, papriku, muškátový oříšek a kajenský pepř (pokud chcete).
  6. Směs opékejte několik minut, dokud se všechny chutě nespojí, poté stáhněte z plotny.
  7. Vámi vybranou formu vymažte olejem.
  8. Umístěte vrstvu směsi brambor a slaniny na dno pánve.
  9. Oloupaná vařená vejce položte podélně na vrstvu brambor.
  10. Postup opakujte, přidejte další vrstvy směsi brambor a slaniny a poté vrstvu vajec, dokud se forma zcela nenaplní.
  11. Jemně zatlačte, aby se ingredience zhutnily.
  12. Formu zakryjte plastovou fólií nebo hliníkovou fólií a dejte do lednice alespoň na 4 hodiny nebo přes noc, aby směs řádně ztuhla.
Zdroj: https://www.citchn.com/recipe/vegetable-brawn-40033/
.

Doporučené články