Polévky nejenom zahřejí. Umí také zasytit a některým ženám dokonce pomohou s nadváhou

Polévky mohou být skvělým pomocníkem, co se životního stylu týká. Máme mnoho možností, jak je konzumovat. Jako první chod před hlavním jídlem – v tomto případě sníme pak méně hlavního jídla a ušetříme nějaké kalorie, nebo jako samostatný pokrm. Ve většině případů jsou polévky zdravé a chutné. Některé pomáhají více a jiné méně, vždy záleží na tom, co do nich přidáte a jak kvalitní použijete suroviny.

V zimě vás zahřejí a dodají živiny

Velkou službu vám prokáží obzvlášť v chladných měsících. Polévky můžete jíst i k snídani, není nad výborný horký vývar před cestou do zaměstnání. Můžete mít doma polévku jako první pomoc, pokud by vás přepadl velký hlad. Ušetříte kalorie, zároveň vás zahřejí, doplní vitamíny a minerály. Posilují imunitní systém, jsou prevencí respiračních chorob, a pomáhají s trávením. Pokud s nimi budete řešit nejrůznější chutě, určitě se vám díky nim podaří i shodit pár kil.

Doporučený článek:  „Celé dopoledne vaříš vývar a potom ho znehodnotíš lžící chemie,“ rozpoutala jsem hádku se svou dcerou

Co dát do polévky

Polévky se dají připravit na mnoho způsobů. V zimě připravujeme především silné vývary z hovězího nebo kuřecího masa, zeleniny nebo ryb, v létě převážně lehčí zeleninové. Právě pro období zimy je vhodné uvařit si kvalitní vývar, nejlépe plný masa, zeleniny, můžete přidat i nudle, bylinky a koření. Nevhodné je přidávat umělá dochucovadla a bujón. Čím déle vývar táhneme, tím lepší bude. Pokud přidáte zdravou zeleninu, jako je cibule, česnek a mrkev, odmění se vám řadou vitamínů a posílí obranyschopnost vašeho těla. Bude se vám snáze odolávat chřipkové sezóně.

Doporučený článek:  V podzimních dnech přijdou k chuti zeleninové krémové polévky. Zahřejí na těle i na duši

Po polévce nemusíme zhubnout ani přibrat

Existuje řada dietních programů, které jsou založené na polévkách. Nicméně, polévky nás samy o sobě nezachrání. Vždy záleží na tom, jak polévku připravujeme, zda do ní nedáváme uzeniny, salám, množství dalších tuků a ingrediencí, díky kterým s z ní dá udělat kalorická bomba. Pokud dbáme na kvalitu a střídmost, může nám pomoct s hubnutím. Naopak pokud připravujeme hutné smetanové krémy, a završíme je ještě dalším jídlem, můžeme po polévce i přibrat.

Zdroj: https://www.bicycling.com/health-nutrition/a29564881/is-soup-healthy/
.

Doporučené články