Citron do čaje není jediná možnost. Oblíbený nápoj zajímavě ochutí kdoule, prospěje dokonce sedmkrát líp

Na podzim a v zimě nás chutný čaj může nádherně zahřát. Kromě toho ale také dodá vitamíny a minerály, které potřebujeme pro zdraví. Existuje jedno velmi zdravé ovoce, které můžeme do čaje přidat. Většina lidí používá citron, ale kdoule je velmi zdravou alternativou. Šťáva z kdoule změní chuť čaje a poskytne obrovské množství vitamínů.

Jaké vlastnosti má jedinečná kdoule?

Kdoule obecně nepatří mezi nejznámější a nejoblíbenější ovoce. Má přitom mnoho zdraví prospěšných vlastností. Obsahuje sedmkrát více vitamínu C než citron. Zároveň je bohatým zdrojem vlákniny, reguluje hladinu cukru v krvi a cholesterolu. Navíc obsahuje také hodně vápníku, fosforu, hořčíku, draslíku a železa.

Doporučený článek:  V mikrovlnné troubě připravíme chutný dezert během několika minut

Kdoule podporuje imunitní systém, což v chladných měsících rozhodně využijete. Podporuje také trávení a činnost jater. Zrychluje metabolismus, takže ho využijete při hubnutí. Šťáva z kdoule vám pomůže na kašel a čaj s touto šťávou je úžasný při nachlazení, protože urychluje léčbu. Plody kdoule ale můžete využít také při péči o tělo. Krémy s tímto ovocem hydratují pokožku.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak si z kdoule vyrobit zdravý čaj?

Kdoule se vám bude hodit nejvíce na podzim a v zimě. Ovoce můžete konzumovat syrové, ale také si z něj vyrobit zavařeninu, šťávu nebo tinkturu. Do čaje lze přidávat cukrovou kdouli. Ovoce můžete přidat do čaje nakrájené na malé kousky. Čaj díky tomu bude mít trochu nakyslou chuť, výraznou vůni a nádhernou barvu.

Doporučený článek:  Hrášek je bohatý na vitamíny, jeho použití je univerzální

Recept na čaj z kdoule

Na výrobu šťávy budete potřebovat asi kilogram ovoce a 300 gramů cukru. Ovoce nakrájejte a odstraňte semínka. Potom ho rozdělte na menší kousky. Vložte do sterilních sklenic a skládejte ve vrstvách kdoule a cukr. Po 2 hodinách ovoce pustí šťávu, kterou můžete přidat do čaje. Pamatujte, že ji můžete přidat až po mírném zchladnutí čaje, protože vysoké teploty ničí vitamíny z ovoce.

Zdroj: https://www.melissas.com/blogs/beverage/quince-tea-recipe
.

Doporučené články