Ještě lepší chuť a barvu vývaru dodá speciální úprava zeleniny. Polévka bude bezkonkurenční

Dobrý recept na vývar by měl být v receptáři každého milovníka klasických jídel. I když je to jeden z tradičních pokrmů, je jednoznačně spojen s nedělním obědem. Dává nám spoustu prostoru pro úpravu a kulinářské experimenty.

Perfektní vývar

Každý kuchař má své vlastní triky a oblíbené doplňky, bez kterých si neumí představit přípravu této jedinečné polévky. Podává se na slavnostních banketech, rodinných oslavách, a hlavně když jsme nemocní. Všechny recepty však mají společné to, že dobrý vývar by měl být čirý a hřejivý a měl by mít silnou chuť.

Doporučený článek:  Připijte si na zdraví. Aróniová tinktura vás postaví na nohy nejen během chřipky

Vývar ze syrové zeleniny je zaručená klasika, která se již léta používá při vaření. Někteří lidé však přišli na to, že když se vývar připravuje z pečené zeleniny, dokáže hotové jídlo ještě více obohatit a chuť takové polévky bude ještě intenzivnější. Navíc je mnohem snazší takto získat krásnou barvu.

Zdroj obrázku: Freepik

Příprava vývaru z pečené zeleniny

V seznamu základních složek potřebných pro jeho přípravu nenajdete neobvyklé nebo exotické přísady. Budete potřebovat 4 mrkve, 2 velké petržele, 1 pórek, 1 cibuli, 1/2 celeru, 1/2 malého zelí, 3–4 stroužky česneku, 6–8 kuliček pepře, špetku soli a 1 lžíci olivového oleje. Zeleninu před přípravou důkladně umyjte pod tekoucí vodou.

Doporučený článek:  Grilovaná zelenina je skvělou alternativou k masu, výborná je cuketa

Na mrkev, petržel a celer možná budete muset použít malý kartáček k odstranění všech nečistot, protože je nebudete zbavovat slupky. Veškerou zeleninu kromě česneku položte na plech a pokapejte olivovým olejem. Vložte do trouby a pečte asi hodinu při 180 stupních. Potom zeleninu vložte do hrnce a zalijte třemi litry vody. Přidejte česnek, pepř a sůl a vařte 2 hodiny. Potom už jen podávejte se svými oblíbenými těstovinami.

Zdroj: https://thestonesoup.com/blog/2010/05/17/7-tips-for-full-flavoured-vegetable-stock/
.

Doporučené články