Do mikrovlnky nepatří některé potraviny, problém může být také plastová krabička

Mikrovlnná trouba je velmi šikovný pomocník, ale musíte si dávat pozor na to, co do ní dáváte. Některé předměty tam jednoduše nepatří a můžete si zničit celou mikrovlnku. Existuje hodně věcí, které do ní dávat nesmíte. Dnes se podíváme na pár věcí, které tam nikdy nesmíte dát a zapnout tento malý spotřebič. Mrkněme se na to, co patří mezi nebezpečné předměty pro mikrovlnku.

Kovové předměty

Alobal, kovové příbory nebo nádoby s kovovými částmi rozhodně do mikrovlnné trouby nedávejte. V tomto případě můžete vážně poškodit mikrovlnnou troubu nebo dokonce způsobit požár. Proto si dávejte pozor, co přesně se nachází na nádobách, které vkládáte k ohřevu.

Doporučený článek:  Ať už mletá, nebo instantní, káva zdraví prospěje. Někdo by se jí přesto měl vyhnout

Vejce a chilli papričky

Celá vejce v mikrovlnce explodují. To pro ni sice není přímo nebezpečné, ale čistit je rozhodně nechcete. Proto je velmi důležité, abyste se je nesnažili vařit tímto způsobem. Chilli papričky jsou přímo nebezpečné, když je ohřejete v mikrovlnce, protože se z nich uvolňují velmi dráždivé látky.

Zdroj obrázku: Freepik

Papír a sklo s prasklinami

Papírové tašky nebo sáčky obsahují chemické látky, které mohou začít hořet při nesprávném použití. Do mikrovlnky se rozhodně nehodí. A když tam dáte sklenici s prasklinou nebo jiným poškozením, může velmi snadno prasknout kvůli teplu, otáčení i mikrovlnám.

Doporučený článek:  Brambory mohou způsobit smrtelnou otravu. Někdy je lepší rovnou je vyhodit

Nádoby s hermetickým víčkem

Zavřená nádoba s hermetickým víčkem může velmi snadno explodovat. Můžete ji tam vložit bez víčka, pokud je nádoba vhodná pro tento typ ohřívání. Uzavřenou ji tam nedávejte nikdy. Pára totiž nebude moci unikat, což povede k výbuchu.

Plast, který nepatří do mikrovlnky

A nakonec se vyhýbejte každému nádobí, které není do mikrovlnné trouby určené. Vyhýbejte se také některým druhům ovoce, např. hroznům. Mohou také explodovat, což poškodí vnitřní část spotřebiče a budete ho muset celý vyčistit. Držte se těchto zásad a neohrozíte své bezpečí. A nezničíte si kuchyňský spotřebič, který používáte každý den.

Zdroj: https://www.ahs.com/home-matters/quick-tips/11-things-you-should-never-put-in-the-microwave/
.

Doporučené články