U kroketových placek je pořadí přísad důležité. Budou pak dokonale vláčné a nadýchané

Kroketové placky jsou poměrně oblíbeným pokrmem, který se často objevuje na stolech v mnoha domácnostech. Mnozí je milují, zejména když se k nim podává červený boršč. Ačkoli jejich příprava není nijak složitá, je třeba při smažení placek pamatovat na jednu důležitou věc.

Jak připravit kroketové placky?

Kroketové placky se v domácnostech objevují poměrně často. Nejde o nic jiného než o placky potřené nádivkou, zarolované a obalené ve vejci a strouhance. Lze je připravit s dostatečným předstihem a usmažit těsně před podáváním. Jsou skvělým nápadem na oběd i večeři nebo je můžete podávat jako teplý pokrm na večírku. Kroketové placky můžete vidět i na oslavách a svatbách. Ke kroketovým plackám se skvěle hodí červený boršč, zelí a houby. Tato varianta patří mezi nejoblíbenější. Kroketové placky můžete připravit také například s masovou, houbovou nebo sýrovou náplní.

Doporučený článek:  Pravidelné čištění udrží mikrovlnku déle funkční a stejně výkonnou
Zdroj obrázku: Freepik

Zásadní chyba, která ovlivní chuť

Ačkoli se zdá, že příprava kroketových placek není obtížná, je třeba jim věnovat značnou pozornost. Mnoho lidí totiž zapomíná na jednu důležitou věc, která ovlivňuje jejich chuť. I když se to nezdá, důležitou roli hraje pořadí přidávaných ingrediencí při přípravě těsta. Mnoho lidí nejprve nalije do mísy vodu a mléko a až potom přisype suché přísady. Tento postup ale není správný. Mělo by se postupovat přesně obráceně. Nejdříve by se měla mouka přesít přes sítko a potom přilít mléko. Tento postup zajistí, že se ingredience správně spojí.

Doporučený článek:  15 tipů, jak ušetřit při nákupu potravin a přípravě pokrmů

Příprava těsta

Všechny ingredience, které jsou potřebné k přípravě těsta na kroketové placky, by měly mít pokojovou teplotu. Proto nezapomeňte suroviny vyndat z lednice alespoň hodinu předem. Pokud chcete, aby byly placky měkčí a nadýchanější, je dobré do těsta přidat perlivou vodu. Placky začněte smažit, až budou olej nebo přepuštěné máslo pořádně rozpálené. Jakmile začnou placky zlátnout, je to znamení, že jsou hotové. Po vytažení kroketových placek z pánve je můžete začít natírat připravenou náplní.

Zdroj: https://www.gastro-grub.com/potato-croquettes.html
.

Doporučené články