Toastové chleby nepatří mezi ty nejzdravější potraviny, protože obsahují velké množství chemických a konzervačních látek. Jednou za čas však konzumace takových výrobků nepředstavuje pro vaše děti velké riziko. Pokud navíc zkombinujete pečivo s vhodnými doplňky, můžete vytvořit přijatelnou a zdravou alternativu.
Zdravější verze
Toastový chléb se nedoporučuje dětem, neboť obsahuje velké množství konzervačních látek. Má-li však vaše dítě rádo toast, určitě volte celozrnné. Oblíbenou verzí jsou sendviče plněné například šunkou, kečupem, rajčaty nebo sýrem. Celý pokrm se zapeče ve speciálním topinkovači.
Teplá pochoutka s polotekutým sýrem a kečupem je dobrý způsob, jak naučit dítě jíst různé ingredience včetně zeleniny. Dávejte si však pozor, aby to vaše děti nepřehnaly s jedením této pochoutky. Jak jsme zmiňovali v úvodu, takové jídlo jednou za čas je v pořádku, ale nemělo by se stát pravidelnou součástí menu.

Maso a večeře
Ve druhém roce života přijde čas, kdy dítě začne poznávat různá jídla z rodinné kuchyně. Samozřejmě že ze začátku děti nemůžou jíst pokrmy přesně, tak jak jsme zvyklí je konzumovat my. Jídla musí mít jemnější chuť, velmi nízký obsah soli a samozřejmě by měla být snáze stravitelná.
Tradiční vepřové maso se stává stále méně populárním, ale pokud ho chcete dát svému dítěti, měli byste pokrm připravit z čerstvého libového vepřového masa a při smažení použít čerstvý olej. Takové jídlo je pro děti, které již dosáhly věku dvou let. Je důležité při něm pamatovat na to, že je mastné a těžko stravitelné. Proto zůstává určitě lepší volbou pro děti obyčejné kuřecí filé.
Zdroj: https://www.optimistdaily.com/2021/02/whats-healthier-toasted-or-untoasted-bread/