Vylepšete míchaná vejce o netradiční ingredience. Citron, smetana či majonéza je dovedou k dokonalosti

Každý z nás má oblíbenou ingredienci, kterou přidává do míchaných vajec. Může to být máslo, pažitka, rajčata nebo slanina. Samozřejmě i postup dělá každý po svém. Někdo má rád pořádně utřená a pražená na tom nejmenším ohni, jiný je zas pořádně rychle osmaží. Jak dosáhnout ideální konzistence?

Citronová šťáva jako velký pomocník

Pro míchaná vejce se většinou rozhodujeme ráno. V mnoha domácnostech je již tradicí připravovat si je jako víkendovou snídani. Někteří přidávají pažitku, jiní nejdříve opraží cibulku a pak na ni nalijí vajíčka. Někteří lidé před smažením rozbijí vejce do misky, rozkvedlají je vidličkou a potom hmotu nalijí na pánev. Existuje mnoho nápadů a způsobů, jak je připravit, ale zkusili jste někdy přidat trochu citrónové šťávy do míchaných vajec?

Doporučený článek:  Do myčky patří pouze vybrané druhy nádobí. Řídit se lze obecným doporučením

Je to skvělý kulinářský trik, který stojí za to, abychom si ho zapamatovali. Až budete mít příště chuť na míchaná vajíčka, nezapomeňte na tento trik. Jemnou nadýchanou texturu získáte tak, že vajíčka pokapete citrónovou šťávou. Kyselina zabrání tomu, aby se protein příliš lepil. Textura bude nadýchaná a sametová. K dosažení správného účinku stačí jen pár kapek.

Zdroj obrázku: Freepik

Chcete-li krémová míchaná vejce, zkuste tento trik

Britský šéfkuchař Gordon Ramsay prozradil, že když přidáme do míchaných vajíček lžíci smetany, budou skvěle nadýchaná. Udělejte to předtím, než sundáte vajíčka z pánve. Doporučuje nemíchat vejce před smažením a solit je hned po nalití do pánve (pak se stanou vodnatými).

Doporučený článek:  Mikrovlnka nám usnadňuje život každý den. Některé věci je ale lepší držet od ní dál

Dalším způsobem, jak docílit nadýchaných míchaných vajec, je přidat lžíci majonézy. Někdo si pochvaluje i takovou metodu, že si rozšlehá vejce spolu s máslem a nalije směs se na studenou pánev, vejce mícháme tak, abychom získali dokonalou konzistenci. Velice důležitý faktor je i kvalitní pánev.

Zdroj: https://www.bonappetit.com/test-kitchen/common-mistakes/article/scrambled-egg-common-mistakes
.

Doporučené články