V centru Prahy jsme našli restauraci, kde stojí jídlo pod 40 Kč. Zato pivo jen v plechovce a za dvojnásobek

Centrum Prahy je vyhlášené svými extrémními cenami a turistickými pastmi. Neznalý turista ze zahraničí nebo České republiky může být snadno „obrán“ o několik stovek, nebo i tisíc korun. Stačí, když se neseznámí s cenami na jídelním lístku a bude si objednávat jenom podle chuti.

Dá se v centru levně najíst?

Místní si samozřejmě často střeží tipy na podniky, kde se dá i v centru Prahy najíst za slušnější ceny. Takové podniky obvykle necílí na turisty, ale na běžnou klientelu. A potom tu jsou ještě podniky, které jsou, řekněme, specifické. A tady lze koupit jídlo i za několik desítek korun. Sice to nebude porce, která zasytí, ale kdo má hlad a chce rychle něco teplého do žaludku, může mu přijít vhod.

Doporučený článek:  Hosté chtěli jídelní lístek bez cen. „Když ho nedostali, odešli,“ svěřil se číšník

Ceny bez ohledu na lokalitu

Při hledání restaurací mnoho lidí zcela zapomíná na to, že kromě klasických hospod se v Praze (a nejenom zde) nacházejí také pobočky světoznámých značek rychlého občerstvení. A ty na rozdíl od hospod vůbec neřeší, kde se nacházejí. Za stejné ceny si koupíte hamburger třeba v Praze ne Václavském náměstí nebo na druhém konci republiky v menším okresním městě.

Zdroj obrázku: Freepik

Do 40 Kč

A že jsou některé položky na menu opravdu levné, reprezentuje klasický, základní hamburger za 39 Kč. Kdo chce něco trochu lepšího, může sáhnout po cheeseburgeru za 42 Kč. Samozřejmě to není žádný vrchol gastronomie, ale když si spočítáte, kolik takových „čízů“ lze mít za cenu svíčkové v turistické pasti, je volba jasná.

Doporučený článek:  Kód PLU na ovoci a zelenině prozradí, jestli byly ošetřeny pesticidy

Na pivo radši ne

A dokonce, i když to moc lidí neví, si u McDonald’s, třeba na tom Václaváku, můžete dát pivo. Ale ne točené, tahle restaurace má jenom plechovky Plzně o objemu 0,33 l za nelidových 52 Kč. Klasický půllitr by tak vyšel na 78 Kč, dvojnásobek ceny nejlevnějšího jídla. To už je mnohem lepší pořídit ho v klasickém obchodě nebo přivézt s sebou či na něj radši zajít do klasické pivnice, kde bude určitě levnější než ve fast foodu. O chuti ani nemluvě.

Doporučený článek:  Horkovzdušnou troubu je důležité udržovat v neustálé čistotě

Zdroj: Autorský text, e-mailový příspěvek, https://ceniky.mcdonalds.cz/cenik/cenik.jsp?restaurace=091&podtyp=11

.

Doporučené články