Usnadněte si přípravu grilování správným rozehřátím grilu

Grilovací sezona je poměrně typická pro léto. Ne vždy se ale poštěstí, že se na zahradní slavnosti stihneme během prázdnin sejít. A vlastně neexistuje důvod, proč takovou akci nedohnat na podzim. Pokud nám tedy počasí slouží. I pokud ne, grilování pak bude jen o to větší dobrodružství. Jak se ale grily liší a jak zajistit, aby se rozhořely tak, jak mají? To a ještě více se dozvíte v dnešním článku. Pro více informací čtěte dál.

Jak se různé typy grilů liší a který zvolit

Pokud se ke grilování teprve dostáváte, je nutné posoudit, který typ grilu je pro vás nejlepší. Nejtradičnějším je samozřejmě ten, do kterého dáváme brikety a třísky. Ten se ale nehodí například, pokud hledáte gril na terasu. Hodně se z něj totiž kouří a mohl by tak obtěžovat vaše sousedy. Pokud si ho ale berete na zahradu, uhlí jistě pokrmům dodá specifickou chuť. Dále si můžeme vybrat mezi grily elektrickými a plynovými. Plynové jsou často považovány za nejlepší volbu, ale musíte počítat s tím, že manipulace s plynem může být potenciálně nebezpečná.

Doporučený článek:  Jediná ingredience promění šálek kávy v podzimní nápoj plný antioxidantů a neodolatelné vůně
Zdroj obrázku: Freepik

Jak na rozdělání obyčejného klasického grilu

Pokud jste nikdy negrilovali, tak už rozdělání takového malého ohýnku může být problém. Ale nezoufejte, jediné, co opravdu potřebujete je trpělivost. No a možná pár hloupostí k tomu. V prvé řadě začněte tím, že si natrháte a zmačkáte staré noviny a seženete si třísky. Z těchto věcí si udělejte malinkou vatru v grilu podobně, jako kdybyste rozdělávali táborák. Noviny chytnou jako první a zapálí třísky. Když začnou třísky hezky hořet, přidejte brikety. Možná bude nutné oheň rozfoukávat. Více briket můžete začít přidávat, když ty první budou žhavé do běla. Vždy mějte také připravenou lahev s vodou pro všechny případy na zvládnutí plamene. Pomoci vám může také například horkovzdušná pistole. Tu má ale ne každý doma. Připravte si tak hlavně silné plíce nebo například víko od kyblíku či karton.

Zdroj: https://www.charbroil.com/how-tos/how-to-preheat-your-grill
.

Doporučené články