Italský dezert panna cotta zvládne i česká hospodyně. Upravili jsme typický recept do nejjednodušší podoby

Chcete připravit dezert, který budou milovat vaše děti i jakákoliv návštěva? Všechny oslníte lahodnou a jemnou panna cottou, do které přidáte jahody. Vyzkoušejte tento skvělý recept a věřte, že už nikdy nebudete chtít připravovat jiný dezert.

Panna cotta se stala velmi oblíbeným dezertem nejen v luxusních restauracích, ale také v domácnostech po celém světě. Vyzkoušejte tento lahodný dezert i vy zamilujte se u prvního sousta. budete překvapeni, jak lahodný, jemný a osvěžující tento sladký pokrm je.

Pro přípravu panna cotty budete potřebovat:

  • 330 ml smetany
  • 250 ml mléka
  • 3 lžičky vanilkového cukru
  • 1 lžíci cukru
  • 1 želatinu

Jahodovou pěnu připravíte z:

  • 300 gramů jahod
  • citronové šťávy
  • lžičky vanilkového cukru

Příprava panna cotty je velmi jednoduchá

Ze všeho nejdříve si připravte želatinu. Tu připravíte jednoduše, podle doporučeného návodu na obalu pytlíčku. Smíchejte do mísy smetanu s cukrem a mlékem. Celou tuto směs přiveďte k varu, aby se cukr dobře rozpustil.

Pokud je cukr rozpuštěný, přidejte do horké směsi také želatinu. Po důkladném promíchání varnou desku vypněte a za občasného míchání nechte chvíli směs odpočinout. Ještě teplou ji přelijte do menších skleniček, ve kterých později budete panna cottu již servírovat.

Sklenice jsou většinou whiskové, můžete vybrat i jiné nízké sklenice s dostatečným objemem. Směs nechte ztuhnout a vložte ji do lednice, aby ztuhla úplně.

Připravte také jahodovou pěnu

Abyste získali skvělou a lahodnou jahodovou pěnu, musíte nejdříve smíchat citronovou šťávu s vodou a přidat do směsi i dobře umyté a nakrájené jahody. Vše důkladně rozmixujte, aby vám vznikla pěna. Tuto pěnu ještě nechte chvíli projít varem.

Na již ztuhlou panna cottu z lednice nalijte lahodnou pěnu z jahod. Navrch můžete přidat pro ozdobu ještě lístky máty.

.

Doporučené články