Pravidelné pití čaje předchází propuknutí obávané nemoci. Výsledky odborné studie mluví jasně

O cukrovce se říká, že je to nemoc, která nebolí. Dokáže však v životě způsobit mnoho problémů. Pokud trpíte cukrovkou, musíte si každý den dávat pozor na to, co konzumujete. V dnešní době počet cukrovkářů neustále stoupá. Odborníci říkají, že za to ve velké míře může nezdravý životní styl a nevhodná strava.

Čaj jako prevence

Na setkání Evropské asociace pro studium cukrovky ve Stockholmu byly prezentovány výsledky studie, dle kterých může správné množství čaje snížit riziko vzniku cukrovky 2. typu. Vědci analyzovali případy až jednoho milionu lidí, kteří pili zelený a černý čaj. Výsledky zohledňovaly pohlaví a místo bydliště dotázaných osob. Tyto údaje však nezměnily konečné závěry.

Doporučený článek:  Psychobiotická strava dokáže snížit hladinu stresu. Odborná studie přinesla pozitivní poznatky

Aby však čaj měl nějakou souvislost s ochranou před cukrovkou, měl by se konzumovat ve vhodných dávkách. Odborníci tvrdí, že je nejlepší pít čaj nejméně čtyřikrát denně. U lidí, kteří se zúčastnili studie a sáhli po nápoji v takovém množství, se riziko vzniku cukrovky snížilo až o 17 procent. Vědci předpokládají, že složky v čaji, jako jsou například polyfenoly, mohou snížit hladinu cukru v krvi.

Zdroj obrázku: Freepik

Příčiny a příznaky

Diabetes 1. a 2. typu má často úplně stejné příznaky. Může jít například o únavu, hlad, problémy se zaostřováním, častou návštěvu toalety a velkou žízeň. Cukrovka 2. typu má však i své ojedinělé příznaky. Vyznačuje se například opakujícími se kvasinkovými infekcemi, pomalu se hojícími ranami, ale také brněním a necitlivostí nohou.

Doporučený článek:  Celer si zaslouží čestné místo v jídelníčku. Podpoří trávení, imunitu a přirozeně hydratuje pokožku

Vznik diabetu ve velké míře podporuje nezdravý životní styl, nesprávná strava a nedostatek pohybu. Takže sedavý životní styl se stává velkým kamarádem cukrovky. Všechny tyto faktory vedou k rozvoji nadváhy a obezity. To dále vede k nadměrné akumulaci tukové tkáně, což narušuje produkci inzulínu. Dávejte si na některé příznaky pozor a nepřehlížejte je, můžou upozornit na vážný problém.

Zdroj: https://www.forbes.com/sites/brianbushard/2022/09/17/brits-rejoice-study-links-drinking-tea-to-reduced-risk-of-diabetes/?sh=22bc13ac1f25
.

Doporučené články