Jezte jedno vejce každý den a zažijete změnu. Pozor na některé kombinace

Vejce jsou jedním z nejvíce diskutovaných jídel odborníky na výživu. Na jedné straně se o nich říká, že jsou nejzdravějším jídlem na světě, a na druhé straně čteme alarmující zprávy o jejich škodlivosti. Názor na to si už musíte udělat sami. My vám povíme, co získáte konzumací vajec každý den.

Obsah vajíček

Jedno vejce obsahuje asi 75 kalorií, 5 gramů tuku, 6 gramů bílkovin, 0 sacharidů, 67 miligramů draslíku, 70 gramů sodíku a 210 miligramů cholesterolu. Vejce jsou také vynikajícím zdrojem vitamínů A, D a B12, jakož i cholinu, který je živinou nezbytnou v mnoha fázích metabolismu. S výjimkou obsahu cholesterolu je jedno vejce zdravou volbou k snídani na oběd nebo večeři.

Doporučený článek:  Pečujte na jaře o svá střeva. Detoxikační diety vám v tom pomohou

Studie ukazují, že cholesterol ve vejcích nemá negativní vliv na lidské tělo v porovnání s jinými zdroji cholesterolu. Problémem může být to, s čím kombinujeme vejce, a to jsou obvykle složky bohaté na sůl, nasycené tuky a cholesterol. Tedy slanina, sýr a máslo. Je známo, že tyto potraviny zvyšují riziko srdečních chorob a měly by se konzumovat ve skutečně malých množstvích.

Zdroj obrázku: Freepik

Vliv vajíček

Podle odborníků mohou vejce hrát roli při podpoře imunitního systému. Vejce jako součást vyvážené stravy prostřednictvím různých živin mohou pomoci zajistit náš imunitní systém. Vitamín D je důležitý pro mnoho procesů v těle. Pomáhá regulovat krevní tlak, snižuje riziko určitých druhů rakoviny a může hrát pozitivní roli v duševním zdraví. Jednou z nejdůležitějších funkcí vitamínu D je pomoci udržet zdravé kosti.

Doporučený článek:  Ořechy jsou výbornou a zdravou svačinkou. Ne za všechny ale naše zdraví poděkuje

Dělá to tak, že zlepšuje vstřebávání vápníku ve střevech a pomáhá udržovat hladinu vápníku a fosforu v rozsahu, který podporuje zdravý růst kostí a remodelaci kostí. Jedno vejce tvoří 6 % našich potřeb vitamínu D, takže jíst ho každý den může být prospěšné pro kosti. Vejce jsou dobrým zdrojem několika vitamínů B, včetně vitamínů B2, B5 a B12. Všechny tyto živiny vykonávají v těle několik funkcí, včetně zodpovědnosti za zdraví pokožky a vlasů. Všechny vitamíny B jsou rozpustné ve vodě, což znamená, že nezůstávají v těle příliš dlouho.

Zdroj: https://health.clevelandclinic.org/can-you-eat-eggs-every-day/
.

Doporučené články