Míchaná vajíčka připravená bez tuku neodmítnou ani lidé na dietě. Budou dokonale vláčná a nadýchaná

Míchaná vajíčka patří mezi nejoblíbenější snídaně, ale hodí se i jako teplá večeře, když není času nazbyt a chladnička zeje prázdnotou. Vajíčka zachrání před hladem, nadto výtečně chutnají a obsahují blahodárné a výživné látky pro správný chod organismu. Problémem je tuk, který zatěžuje organismus, a z toho důvodu si lidé na dietě musí tento pokrm odpustit. Zcela zbytečně, existuje zdravější možnost přípravy.

Míchaná vajíčka na tisíce způsobů

Co kuchař, to recept na míchaná vajíčka. V každé zemi, dokonce v každé domácnosti se připravují rozličným způsobem. Základ je přitom všude stejný, vajíčka a olej nebo máslo, které se dávají na pánev jako první. Až pak následují rozšlehaná vajíčka a další ingredience, jako jsou uzeniny, sýr, zelenina nebo různé druhy bylinek. Míchaná vajíčka doplňuje často čerstvé pečivo, nutno říci, že se jedná o dosti výživnou snídani. A jak tedy vajíčka odlehčit?

Doporučený článek:  Dodejte rajčatové polévce ten správný šmak. Brusinky a speciální směs koření ji zcela promění
Zdroj obrázku: Freepik

Recept na vajíčka smažená bez tuku

Nadýchaného a krémového dojmu lze docílit i jinými prostředky než množstvím másla či oleje. O poznání snazší způsob a hlavně zdravější je tuky zcela vynechat. První otázka jistě vyvstane hned vzápětí, nebude se vaječná směs připalovat? Nebude. Tajnou ingrediencí je totiž mléko. Co je na přípravu odlehčených míchaných vajíček potřeba? Připravte si:

  • 3 velká vejce,
  • 4–6 lžic mléka,
  • lžičku tymiánu nebo oregana,
  • sůl a pepř na dochucení.

Postup přípravy:

Příprava odlehčené varianty míchaných vajíček je nadmíru snadná. Do pánve na plotýnce se vlijí asi 4 lžíce mléka a mléko se nechá jemně zahřát, poté se do něj rozklepnou vajíčka. Směs se dochutí bylinkami, osolí a opepří.

Doporučený článek:  Pálení žáhy se může objevit kdykoli. Léky nejsou jediná možnost, úlevu přinesou přirozenější metody

Ideální je smažit vajíčka na mírném plameni, díky tomu začnou po chvíli vajíčka na spodní straně tuhnout. V té chvíli vezměte stěrku a pomocí jemných tahů vajíčka promíchejte. Po dosmažení můžete rovnou podávat.

Milovníci tekutějších vajíček mohou přidat ještě dvě lžíce mléka a zlehka promíchat. Míchaná vajíčka se mohou doplnit o sýr, šunku nebo jiné oblíbené ingredience včetně zeleniny, jako jsou rajčata nebo papriky, a podávají se s plátky chleba.

Zdroj: https://www.simplyrecipes.com/recipes/how_to_make_fluffy_scrambled_eggs/
.

Doporučené články