Loupání vajíček půjde díky studené vodě mnohem rychleji a bez potrhání bílku

Mnohdy se loupání vajíček stává noční můrou, při které mizí i velká část chutného bílku. Naštěstí existují triky, které vás uchrání před velkými ztrátami. Tento trik je velmi jednoduchý, ale jeho výsledky vás jistě potěší. Loupání vajíček se tak stane jednoduchou záležitostí.

Na pohled jednoduché

Vaření vajíček je jednoduchá činnost, kterou zvládne i ten největší kuchyňský amatér. Problém však někdy může nastat při samotném loupání již uvařených vajíček. Naštěstí existují různé způsoby, jak si tuto činnost usnadnit. Recepty pro vaření vajíček jsou také různé, ale obvykle se uvádí, že pokud chcete vajíčka uvařit na tvrdo s pevným žloutkem, musí se vařit 10 minut.

Doporučený článek:  Dokonale nadýchané brambory, které se rozplynou na jazyku: stačí přidat oblíbenou tekutinu

Někteří lidé si myslí, že problém s loupáním uvařených vajíček nastává tehdy, když je vajíčko příliš staré. Ukazuje se však, že to není zcela pravda. V průzkumech mezi ženami v domácnosti vyšlo najevo, že nejhůře se loupají vajíčka, která pocházejí z domácího chovu. Při loupání takových vajíček mnohdy odchází také velká část cenného bílku.

Zdroj obrázku: Freepik

Ušetřete si práci

Nedávno se však na populárním čínském portálu objevil článek, který prozrazoval čtenářům způsob, jak jednoduše oloupat uvařená vajíčka. Zdroj tohoto článku byl od zaměstnance restaurace, který se během let naučil, jak si tuto činnost co nejvíce zjednodušit, a přitom neztratit nic z obsahu vajíčka. Tajemstvím úspěchu je studená koupel. Můžete použít i vodu s kusy ledu. To bude mít ještě větší účinek.

Doporučený článek:  Kuchařské nástroje: Jak správné kuchyňské náčiní může změnit hru v boji proti připalování

Jednoduše vajíčka před vařením vložte do studené vody na deset minut. Až po uplynutí této doby zapněte hořák a přiveďte vajíčka k varu. Chcete-li vajíčka uvařená na tvrdo, nechte je vařit 10 minut. Následně vajíčka prudce zchlaďte a znovu ponořte na 10 minut do studené vody. Teprve poté můžete vajíčka začít loupat. Půjde vám to snadno a jednoduše bez zbytečných ztrát.

Zdroj: https://www.saveur.com/article/Techniques/How-To-Peel-Hard-Boiled-Eggs/
.

Doporučené články