Jednoduché triky udrží potraviny dlouho čerstvé. Chléb už nezplesniví, banány nezhnědnou

Nedostatek znalostí o správném skladování potravin doma často vede ke zbytečnému plýtvání v důsledku toho, že potravinářské výrobky se kazí rychleji. Proto stojí za to naučit se několik jednoduchých triků, díky kterým jídlo zůstane čerstvé a vhodné ke konzumaci déle.

Delší skladování potravin

Na internetu najdete mnoho lidí, kteří šíří své znalosti o zdravém stravování, nebo navrhují, jak správně skladovat potraviny, aby se příliš rychle nezkazily. S malým úsilím můžeme zajistit, aby se s jídlem neplýtvalo, a naše peněženka se nebude vyčerpávat zbytečnými výdaji. Například správné skladování dokáže zajistit čerstvost běžných potravin i několik dní.

Jeden uživatel ukázal způsob, jak skladovat chléb tak, aby nevyschl nebo nezačal plesnivět ani tři týdny po jeho zakoupení. Říká, že jediné, co stačí, je vložit malý kousek celeru do sáčku s chlebem. Kromě toho jiná žena ve videu ukazuje, jak zabalit banány obyčejnou kuchyňskou hliníkovou fólií, aby byly déle čerstvé.

Zdroj obrázku: Freepik

Další způsoby uchovávání potravin

Dalším osvědčeným způsobem, jak prodloužit životnost potravin, abychom je mohli skladovat déle a nemuseli tak spěchat s jejich konzumací, lze uplatnit i v případě mrkve nebo jiné zeleniny. Stačí, když mrkev očistíte, vložíte do nádoby s vodou a poté ji uložíte do chladničky. Při takovém skladování vám mrkev vydrží čerstvá dvojnásob déle než obvykle.

Videa o správném skladování dokážou přesahovat velká čísla v počtu sledování. Sledující neskrývají svůj obdiv a z jednoduchých triků jsou nadšení. Skladování bobulového ovoce můžete zajistit stejně jako již zmiňovaným návodem s mrkví. Ovoce omyjte ve vodě s jablečným octem a poté vložte do stejných nádob jako mrkev. Bobule tak vydrží mnohem déle.

Zdroj: https://www.cosmopolitan.com/uk/body/diet-nutrition/a38816/keep-your-healthy-food-fresh-for-longer/
.

Doporučené články