Jak si připravit kokosovou drť s broskvemi?

Kokos je velmi oblíbenou surovinou hlavně na pečení. V našich končinách ho ale lidé moc nevyužívají. Vhodný je například kokosový olej, který se hodí do koupelny, protože je po něm pokožka krásně vláčná. Použít ho můžete také na smažení. Kokosovou drť si můžete snadno vyrobit jako dezert, a přidat k ní různé druhy ovoce.

Jaké ingredience budete k přípravě dezertu potřebovat?

K přípravě dezertu si připravte následující suroviny:

  • 10 dkg mouky
  • 5 dkg másla
  • 2-3 lžíce třtinového cukru
  • 34 lžíce strouhaného kokosu
  • 3-4 broskve
  • Lžičku vanilkového cukru

Mouku nejdříve smíchejte s třtinovým cukrem, kokosovými hoblinami a přidejte k nim studené máslo. Lžící nebo prsty míchejte, dokud se veškeré ingredience nespojí a přestanou se drolit. Vložte na 1-2 hodiny do chladničky a nepřikrývejte je. Broskve si oloupejte, nakrájejte, vložte do misek a posypte cukrem a vanilkou. Zakryjte broskve vrstvou drobenky a vložte do předem vyhřáté trouby. Dezert pečte na 180 stupňů asi 25-30 minut.

Z kokosu si můžete uvařit nebo upéct různé pokrmy

Upéct si můžete kokosový dort s ovocem. Na piškot si připravte 1 lžic cukru, 10 lžic polohrubé mouky, 8 lžic horké vody, 3 lžíce oleje, 5 vajec a lžičku prášku do pečiva. Na piškot stačí smíchat veškeré suroviny a vytvořit hladké těsto, které nalijete do formy. Na ozdobu si připravte kokos a čerstvé ovoce. Mezitím, než se upeče těsto, si můžete připravit krém.

Na ten budete potřebovat 250 ml mléka, 3 lžíce moučkového cukru a 2 balíčky krému v prášku. Poté už jen stačí smíchat suroviny, aby vznikl hladký krém. Upečený piškot pak stačí rozkrojit podélně a obě poloviny namazat krémem. Místo krému můžete také použít domácí marmeládu. Spojte obě poloviny a dort ještě ozdobte kokosovými hoblinami a čerstvým ovocem. Tento dort se skvělé hodí i jako narozeninový.

.

Doporučené články