Jablečný koláč zaboduje při každé příležitosti. Vyhněte se chybám, které ho zbytečně kazí

Jablečný koláč je jedním z oblíbených moučníků, a to hlavně na podzim. Zdá se, že jeho příprava je velmi jednoduchá, ale někdy i jedna malá chyba může způsobit, že chuť jablečného koláče nebo konzistence se odchýlí od ideálu. Odhalíme vám spolehlivý trik, díky kterému bude jablečný koláč vynikající.

Důležitá maličkost

Chuť a texturu jablečného koláče ovlivňují hlavně jablka. Často nesprávně připravená udělají těsto koláče suché nebo naopak až moc mokré. Proto je dobré pamatovat na jedno pravidlo – na těsto nikdy nepokládejte syrová, tvrdá jablka. To může způsobit, že ovoce bude těžké a spadne dolů do těsta. Nejlepší je, když jsou jablka trochu předvařená.

Před přidáním do koláče je vařte ve vroucí vodě asi 10 minut nebo poduste se skořicí. Ať už je pečete přímo před položením na těsto, nebo použijete zavařená jablka, nezapomeňte na jeden důležitý detail. Aby byl jablečný koláč chutný, musí mít jablka správnou konzistenci. Příliš vlhké ovoce bude při vysoké teplotě pouštět hodně šťávy a to zase udělá těsto moc mokrým a nedopečeným.

Zdroj obrázku: Freepik

Příprava jablek

Pokud máte příliš šťavnatá jablka, můžete je jemně obalit v bramborové mouce. Na kilogram ovoce stačí jedna polévková lžíce. Díky tomu bude náplň jablečného koláče dostatečně hustá a po vyjmutí z trouby se těsto během krájení nerozpadne. Bramborová mouka není jediný způsob, jak se vyhnout kulinářské katastrofě při přípravě jablečného koláče.

Důležitá věc, na kterou se často zapomíná, je nedávat jablka na syrové těsto. Nejprve ho pečte v troubě 10 minut. Aby se těsto nevydulo, předem ho propíchněte vidličkou. Na předpečené těsto můžete dát dříve připravená jablka. Díky tomu budou chuť a konzistence jablečného koláče dokonalé. Nakonec můžete koláč posypat moučkovým cukrem, ten dodá koláči ještě vyšší estetickou hodnotu.

Zdroj: https://www.thekitchn.com/4-tips-better-apple-pie-22957623
.

Doporučené články