Líná roláda je ideálním dezertem pro pohodovou neděli. Recept je rychlý a obejde se bez trouby

Víkendové posezení s šálkem kávy nebo čaje v ruce patří mezi nejkrásnější momenty celého týdne. K těmto chvilkám neodmyslitelně také patří dezert, který zpříjemní atmosféru a ukojí chuťové pohárky. Jenže komu by se chtělo stát hodiny u trouby, když je víkend? Takových lidí je jistě málo, proto se bude hodit recept na „línou roládu“ od polské hvězdy sociálních sítí Ewy Wachowiczové.

Příprava zabere jen pár minut

Ewa Wachowiczová je bývalá Miss Polska, ale v současnosti také oblíbená televizní producentka, moderátorka a hvězda sociálních sítí. Je známá zejména svým pořadem „Ewa vaří“, kde prezentuje rozličné recepty na zdravé pokrmy i rychlé vychytávky. Tentokrát si připravila recept na „líný dezert“, jak roládě sama říká. Příprava dezertu nezabere příliš času a pak ho stačí jen nechat vychladit. Navíc pro tentokrát zůstane trouba vypnutá.

Doporučený článek:  Makový závin během pečení snadno popraská. Zkušené pekařky radí triky, díky kterým se vždy povede
Zdroj obrázku: Freepik

Ingredience:

  • 250 g másla,
  • 4 lžíce kakaa,
  • 1 hrnek cukru,
  • 1 hrnek vody,
  • 1 hrnek espressa,
  • 500 g sušeného mléka,
  • 200 g sušenek,
  • hrst mandlí,
  • 1 sklenice rumu,
  • moučkový cukr na dozdobení.

Postup přípravy:

Čím začít? Bezpochyby máslem, které se musí rozpustit v kastrůlku, pozor na přepálení. Do rozpuštěného másla se přidá kakao a cukr, poté se přilije za stálého míchání voda a šálek espressa. Při servírování dětem se může použít bezkofeinová varianta. Směs se nechá vychladnout a následně se přidá po troškách sušené mléko, stále se musí dobře promíchávat, aby se přísady propojily.

Doporučený článek:  Domácí nakládané zelí se díky správnému receptu vždy podaří. Klíčem je poměr ingrediencí

Mandle opražte na pánvi nebo použijte již opražené a zlehka nasekejte, pomocí válečku sušenky rozdrobte a vše přidejte do připravené směsi, na závěr vlijte rum, případně použijte nealkoholické rumové aroma, a promíchejte. Následně si připravte potravinovou fólii a směs do ní zabalte, abyste vytvořili úhledný váleček. Uložte do chladničky alespoň na 4 hodiny, poté nakrájejte na tenká kolečka a dozdobte moučkovým cukrem, můžete podávat.

Zdroj: https://www.allrecipes.com/recipe/278182/coffee-cake-roll/
.

Doporučené články