I po rozmrazení mohou chutnat ryby jako čerstvé. Inspirujte se triky šéfkuchařů

Ryby vždy chutnají nejlépe, když jsou čerstvé. U některých druhů ryb to ale není možné. Ne vždy máme přístup k nedávno vytaženým kouskům z vody, a proto si musíme vystačit s mraženými rybami nebo filety. Všichni víme, že rozmražené ryby nechutnají dobře. Naštěstí existuje metoda, díky které budou i mražené ryby chutnat stejně jako čerstvé. Jak je správně rozmrazit?

Rozmrazování ryb existuje více než jeden způsob

Existuje hned několik způsobů, jak můžete rozmrazit ryby. Většina lidí jednoduše položí rybu na talíř nebo do misky a vloží maso do lednice. Tento postup je velmi známý a šetrný, ale ryba se bude rozmrazovat až po dobu 24 hodin. Dobré ale je, že tímto způsobem neztratí křehkost a strukturu. Jestli nechcete čekat tak dlouho, existují dvě metody, které můžete vyzkoušet.

Doporučený článek:  Dokonale vyšlehaná šlehačka je korunkou každého dezertu. S několika tipy se podaří každému

Rozmrazování pomocí perlivé vody

Zmrazené maso rozhodně nesmíte vkládat do horké vody, aby se rozmrazilo rychleji. Zničíte tím jeho strukturu, ale také uzavřete aroma uvnitř masa, což při konzumaci ryb nebude vůbec příjemné. Jestli ale chcete rybu rozmrazit rychleji, můžete ji vložit do studené perlivé vody. Tato metoda může vypadat podivně, ale funguje velmi dobře.

Zdroj obrázku: Freepik

Rozmrazování pomocí mléka

Následující metoda je ještě podivnější. Zmrzlou rybu totiž můžete ponořit také do mléka. Jde o úžasnou metodu, která vám umožní rybí maso rychle rozmrazit, ale také bude ryba chutnat stejně jako čerstvá. Namáčení ryb v mléce před vařením, pečením nebo smažením je metoda, kterou používá mnoho profesionálních kuchařů. Poučte se a vyzkoušejte ji také.

Doporučený článek:  Skladování potravin v lednici má svá pravidla. Jejich dodržení ušetří peníze i přírodu

Mléko absorbuje nepříjemný zápach rybiny a maso bude neuvěřitelně křehké a jemné. Jednoduše bude chutnat stejně, jako kdybyste koupili právě vylovenou rybu. Uvidíte, že ani vaše rodina a hosté nepoznají, že jste vařili z mražených ryb. Čerstvé ryby ale také můžete namočit do mléka, abyste podpořili jejich jemnost a křehkost.

Zdroj: https://www.realsimple.com/food-recipes/cooking-tips-techniques/how-to-defrost-fish
.

Doporučené články