Během parného léta mnoho z nás hledá nový recept na osvěžující nápoj. Ve vysokých teplotách chce málokdo sáhnout po horké kávě, a proto hledáme lahodnou, ledovou alternativu. Pomerančové espresso je skvělým způsobem, jak se v létě ochladit a dopřát si zároveň kofein. Připravíte ho během chvilky. Jak na tento netradiční nápoj, který je ideální v horkých dnech?
Kávu můžeme pít na mnoho způsobů. Jakmile přijde léto, většina z nás zvolí ledovou kávu. Kombinace s pomerančovým džusem je skvělým stimulantem, který zajistí i dokonalé osvěžení. Vychutnají si ji i největší milovníci kávy. Oblibu ale zaručeně získá také u lidí, kteří tradiční verzi kávy nemají rádi a chtějí vyzkoušet něco trochu jiného.
Kvalita je vždy základem úspěchu
Dokonalá chuť espressa s pomerančovým džusem si zaslouží prémiovou kvalitu surovin. Nepoužívejte džusy, které najdete v regálech obchodů. Obsahují příliš mnoho cukru a konzervantů, které chuti ani zdraví neprospějí. Skvělým řešením je čerstvě vymačkaná šťáva ze zralých pomerančů, které mají sladší chuť. Investujte také do kvalitní kávy, která bude mít nejlepší aroma.
Jak připravit espresso s pomerančovým džusem?
V první řadě si připravte v kuchyni všechny potřebné ingredience. Potřebovat budete 60 ml espressa, 60 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy, 2 plátky čerstvého pomeranče, 100 ml toniku a ledové kostky. Výroba je velmi jednoduchá, ale musíte mít vše připravené.
Nejdříve musíte pochopitelně uvařit espresso tradičním způsobem. Do sklenice vložte kostky ledu a plátky čerstvého pomeranče. Poté slijte šťávu vymačkanou ze zralého pomeranče. Naplňte sklenici tonikem asi do 3/4. Nakonec přilijte čerstvě uvařené espresso. Uvidíte, že tento nápoj bude chutnat skvěle a můžete sami experimentovat s poměry jednotlivých surovin tak, abyste získali nápoj s nejlepší chutí.
Zdroj: https://fluentincoffee.com/coffee-and-orange-juice/