Díky jednoduchému triku budou vejce nakrájená během vteřiny. Nepořádek a pořezané prsty budou minulostí

Nejen o Velikonocích se může doma nahromadit hromada vařených vajec, která je třeba spotřebovat. Vejce se naštěstí dají konzumovat v mnoha různých podobách a s trochou štěstí se vám podaří najít recepty, které vám zachutnají. To však neřeší jeden další zásadní problém – jak vejce rychle nakrájet bez toho, aby se rozmačkala? Zkuste tento důmyslný způsob, jak je rychle a snadno nasekat.

Jak nakrájet vejce během chvilky?

Abychom rychle a přesně nakrájeli mnoho vajec na malé kousky, potřebujeme jen dvě věci – misku a kovovou mřížku, která se používá k chlazení například koláčů. Tuto mřížku dejte na mísu a přes ni snadno protlačte uvařená a vychladlá vejce. Uvidíte, že to jde velmi snadno a během pár minut budete mít nakrájená vejce, která budou připravena třeba na pomazánku.

Zdroj obrázku: Freepik

Díky této technice udržíte v kuchyni pořádek, ušetříte spoustu času, ale také si můžete být jisti, že se nepořežete, což se může snadno stát třeba při krájení vajec ostrým nožem. Trik lze s úspěchem využít i při přípravě avokádového guacamole nebo při krájení podobně měkkých potravin. Je to snadné, efektivní a zvládnou to klidně i děti, takže vám při vaření mohou pomáhat.

Snadná vajíčková pomazánka

Asi nejsnadnější recept na zdravou vajíčkovou pomazánku je tento: Vajíčka nakrájejte na malé kousky a smíchejte s lučinou, hořčicí a zakysanou smetanou nebo jogurtem. K tomu přidejte sůl, pepř a pažitku a můžete servírovat. Nejlépe bude chutnat s čerstvým chlebem. Jde o velmi výživnou svačinku, která vám dodá spoustu energie, ale také užitečné živiny, zejména pak bílkoviny, které jsou pro naše zdraví zcela nepostradatelné. S tímto receptem snadno zužitkujete zbytky od Velikonoc a ani vám to nebude připadat obtížné. Pomazánka se dá také zamrazit, takže je jen na vás, kdy si ji sníte.

Zdroj: https://www.cookinglight.com/cooking-101/techniques/how-to-easily-chop-boiled-eggs-pioneer-woman
.

Doporučené články