Co sousto, to kousek rakoviny do těla. Tyto produkty raději rovnou vyhoďte do koše

Vědci ve spojení s odborníky na výživu už několik let prokazují, že strava a živiny, které tělu dodáváme, mohou být pro naše zdraví klíčové. Právě proto bychom měli vědět, co jíst, abychom byli dlouho zdraví a vyhnuli se například rakovině. Ovoce a zelenina by měly být součástí každodenního jídelníčku. Nejen díky nim se můžeme udržet ve formě. Bohužel najdeme i potraviny, které mohou podpořit vznik rakoviny.

Jakým potravinám se raději vyhýbat?

Nadměrná konzumace například bílého cukru vás může nejen dostat do stavu, kdy budete obézní a možná ani nevstanete z postele, ale může být příčinou vzniku spousty různých zdravotních problémů. Cukr najdete nejen ve sladkostech jako takových, ale také ve zpracovaných produktech, ovoci, nebo dokonce uzeninách. Možná ani netušíte, kolik cukru do sebe denně dostanete.

Doporučený článek:  Také netradiční bylinky mají co nabídnout. Cistus zná málokdo, je přitom jedničkou v detoxikaci

Konzumace bílého cukru může zvýšit riziko cukrovky, ale může také stimulovat rozvoj rakovinných buněk. Uzená masa nebo uzeniny mohou také způsobit, že riziko rakoviny vzroste. Uzená masa obsahují konzervanty, které našemu zdraví škodí. Zpracovaná bílá mouka se nachází v pečivu, ale také sušenkách nebo těstovinách.

Zdroj obrázku: Freepik

Slané pochutiny nebo sycené nápoje škodí zdraví

Na seznam produktů, které mohou zvyšovat riziko rakoviny, patří také brambůrky nebo slané tyčinky, které si většinou dáváme večer k nějakému dobrému filmu. Sice krásně voní a také dobře chutnají, ale obsahují nejen sůl, mají v sobě i další látky, které způsobují vysoký krevní tlak, vyšší cholesterol nebo obezitu. Mohou být také karcinogenní, i když prozatím nebyl proveden podrobný výzkum.

Doporučený článek:  Při nachlazení je jídelníček důležitý. Správné produkty urychlí léčbu, nezdravé potraviny jen přitíží

Sycené nápoje v létě možná osvěží, ale jejich prospěch pro naše tělo a zdraví je minimální. Obsahují nejen spoustu cukru, ale také chemikálií. Umělá barviva nebo aromata jsou často jejich součástí, navíc se jedná o karcinogeny. Sycené limonády jsou také plné látek, jako je sacharin nebo aspartam, které vedou k migrénám nebo srdečním problémům. Také aspartam je karcinogen.

Zdroj: https://www.healthline.com/health/cancer/cancer-causing-foods
.

Doporučené články