Známá influencerka prozradila jednoduchý postup, jak všechny potraviny uchovat déle čerstvé

Potraviny zůstanou déle čerstvé, pokud se správně skladují v chladničce. Influencerka, která si přezdívá máma chemička, se rozhodla připomenout, jak produkty uchovávat na správných místech v lednici. Na svém profilu zveřejnila fotografie s důkladným vysvětlením.

Pořádek v domácnosti

Sylwia Paneková přezdívaná máma chemička provozuje internetový profil, který se věnuje úklidu domácnosti. Samu sebe nazývá ambasadorkou octa a jedlé sody. Nejčastěji se zaměřuje na témata, jako je ekologické čištění, redukce plastů a chemie kolem nás. Její stránka si získala široké publikum a sleduje jej již více než 88 000 lidí.

Doporučený článek:  Oloupat papriky jde i bez škrabky. Tyto metody si chválí i profesionální kuchaři

To, jak se skladují výrobky v chladničce, přímo ovlivňuje jejich čerstvost. Proto je důležité vědět, jaká teplota převládá na jednotlivých policích. Máma chemička sdílela s uživateli internetu grafiku, která ukazuje, co je nejlepší vkládat na konkrétní místa, a zároveň zdůraznila, abychom více četli doporučení výrobců potravin.

Zdroj obrázku: Freepik

Rozdělení chladničky

Jak se ukazuje, na horní polici je nejtepleji a to znamená, že byste tam měli dávat jídlo, které nevyžaduje silné chlazení. Toto místo je vhodné pro skladování různých druhů koláčů. Střední police by měly být vyhrazeny pro potraviny, které mají krátkou trvanlivost. V jednoduchosti, je lepší na horních policích skladovat mléčné výrobky a na spodních policích například uzeniny, otevřené výrobky a hotová jídla.

Doporučený článek:  V lednici má vše své místo. Při správném skladování vydrží potraviny déle čerstvé

Nejnižší police v chladničce má nejnižší teplotu, proto je nejlepší skladovat zde syrové maso a ryby. V zásuvkách umístěných v chladničce je vyšší teplota a vysoká vlhkost, a proto jsou vhodné pro skladování ovoce a zeleniny. Na bočních policích umístěných ve dveřích je naopak nejtepleji z celé chladničky, takže je nejlepší umístit sem výrobky, které potřebují jen mírné chlazení.

Zdroj: https://www.eatright.org/food/home-food-safety/safe-food-storage/refrigerate---the-basics
.

Doporučené články