Zdravé grilování začíná výběrem surovin, vliv má i údržba grilu

Léto je každý rok obdobím, na které se těší každý fanoušek grilování. Někteří lidé si myslí, že to není zdravé. Pravdou je, že hodně záleží na tom, jak to děláte. Když budete postupovat správně, můžete si grilovaného masa klidně užívat po celé léto. Jediné, co musíte udělat, je držet se následujících tipů a triků od zkušených kuchařů.

Výběr čerstvých surovin

V první řadě potřebujete velmi kvalitní a čerstvé maso (nebo zeleninu). Jestli chcete jíst i během léta velmi zdravě, vyhýbejte se červenému masu. Místo toho hoďte do marinády a připravte si kuřecí nebo krůtí maso. Je mnohem dietnější a na grilu chutná naprosto dokonale. Navíc si můžete připravit mnoho druhů marinád, které jeho chuť ještě zvýrazní.

Doporučený článek:  Nenechte se odradit podzimním počasím a uspořádejte piknik

Údržba a příprava grilu

Čistý gril je velmi důležitý, abyste si připravili zdravé jídlo. Když tam budou připálené části nebo příliš mnoho tuku, rozhodně to pro vaše tělo nebude nic dobrého. Dávejte si pozor, abyste ho vždy vyčistili po použití a potom znovu před dalším použitím. Jedině tak si zajistíte, že nebudete grilovat maso na karcinogenním povrchu.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak správně grilovat?

Dávejte si také pozor, abyste maso nepřipálili. Někdo má rád tmavé kousky, ale nejsou vůbec dobré pro vaše zdraví. Místo toho maso nebo zeleninu pravidelně otáčejte a používejte rošt s malými otvory nebo speciální podložky. Podložka zajistí, že se k surovinám dostane pouze teplo a ne samotné plameny. To znamená, že pravděpodobně nic nespálíte.

Doporučený článek:  Mrazivé osvěžení s dávkou kofeinu. Horké dny přímo vybízí k přípravě té nejlepší ledové kávy

Přílohy hrají velkou roli

Většina lidí si to neuvědomuje, ale když si dáte jako přílohu mastné hranolky, nebudete jíst zdravě. Místo toho zkuste lehký salát, grilovanou zeleninu nebo pečené brambory. Jako dezert si vychutnejte grilované ovoce (meloun, ananas, broskve) nebo ovocný salát. Bude to rozhodně lepší než nějaký tučný a těžký dezert. Když tohle všechno dodržíte, můžete si užívat zahradní večírky klidně i několikrát za týden.

Zdroj: https://www.heart.org/en/healthy-living/healthy-eating/add-color/top-ten-tips-for-healthy-grilling-and-barbecuing
.

Doporučené články