Zázračný čaj ze dvou koření zatočí s každým nachlazením i infekcí

Pokud si myslíte, že se zimou odešly i všechny nemoci, tak se mýlíte. Když slunce začne svítit trochu víc, začneme shazovat vrstvy oblečení, ale počasí bývá na jaře velmi ošemetné. To vede ke snížení imunity, a tak jsme náchylnější k různým chorobám a infekcím. Naštěstí nám síla přírody může pomoci. Konkrétně v podobě bobkového listu a hřebíčku.

Nejen obyčejné koření

Bobkový list a hřebíček známe jen v kuchyni. Bobkový list se hodí do omáček a polévek, hřebíček je zase skvělý k dochucování různých dezertů. Jejich kombinace ovšem vytvoří skvělý základ pro léčivý čaj. Ten pomůže zkrotit infekce, ale také posílit tělo a imunitu. Tento nápoj je velmi vhodný k pití hlavně během sezón infekčních a bakteriálních onemocnění.

Doporučený článek:  5 oblíbených způsobů, jak upravit ryby a mořské plody

Roztok z bobkového listu a hřebíčku můžete použít i externě, a to jak k léčbě zánětu kůže, tak k léčbě akné. Požít ho můžete také při bolestech svalů a kloubů. Tyto bolesti bývají na jaře obvyklé, protože se často mění počasí. Čaj je dobré pít dvakrát denně po dobu několika dní. Při bolestech je dobré připravit roztok a natírat jím postižená místa.

Zdroj obrázku: Freepik

Vše díky cenným látkám

Čaj z této kombinace vděčí za svou sílu mnoha látkám, které obsahuje. V bobkovém listu můžete nalézt cineol, geraniol a terpeny. Díky těmto látkám je bobkový list protizánětlivý a má uklidňující účinky. Napomáhá i zbavení se toxinů v těle, které zatěžují játra a ledviny. Může pomoci také trávicímu systému díky regulaci trávení. Hřebíček obsahuje eugenol, který je přírodním antibiotikem. Pomáhá neutralizovat viry a zabíjet bakterie. Použití hřebíčku má také analgetický účinek. Ten můžete využít při bolesti zubů. Stačí, když žvýkáte pár hřebíčků, a pocítíte úlevu.

Doporučený článek:  Mikrovlnka usnadňuje každodenní život, některé jídlo v ní ale rozhodně nemá co dělat

Na čaj budete potřebovat 300 mililitrů vody, dva bobkové listy a tři hřebíčky. Bobkové listy vložte do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Potom vařte pět minut, vypněte oheň a přidejte hřebíček. Celou směs zamíchejte, zakryjte víkem a nechte 15 minut odpočívat. Příprava je opravdu velmi jednoduchá a zvládne ji každý. Proto vám nic nebrání zkusit si tento malý zázrak připravit.

Zdroj: https://timebusinessnews.com/top-5-benefits-of-cloves-and-bay-leaves/
.

Doporučené články