Vajíčka jsou superpotravinou, kterou miluje téměř každý. Existuje mnoho způsobů, jak vytvořit pokrm z vajíček. Mezi oblíbené recepty patří zejména volské oko. Volské oko s tekutým žloutkem je dobrota, ideální pro letní večery. Mnoho z nás je zvyklých připravovat volské oko na másle, ale existuje i jiný, zdravější způsob přípravy tohoto pokrmu.
Recept
Pozitivní vliv vajíček na naše tělo je nepopsatelný. Od míchaných vajíček, vajíčka naměkko, natvrdo, na hniličku až právě po volské oko. Většinou to probíhá tak, že rozpálíme pánev nebo hrnec s přidaným tukem (máslo, olej…). Tato metoda však s sebou přináší množství tuku, které následně sníme. Naštěstí můžeme vyzkoušet i jinou variantu, která vylučuje tuk. V malém kastrolu nebo hrnci dejte vařit vodu. Rozklepněte vejce do naběračky a spodní část namočte do vroucí vody. Po chvíli bílek ztuhne a žloutek zůstane tekutý. Nyní můžete vytáhnout naběračku a vychutnejte si tak volské oko bez gramu tuku, což ocení zejména ti, co jim záleží na postavě.
Snídaně bez tuku
Volská oka jsou skvělou pochutinou, své místo najdou také v různých časových intervalech během dne. Pro sytou snídani bez tuků doporučujeme si nakrájet rajčata na kostičky, přidejte pár oliv, nakrájejte malou okurku a připravte si volské oko. Letní zelenina dodá pokrmu vitamíny a šmrnc.
Odpolední svačina
Je odpoledne, vy už nějakou hodinu máte po obědě, sedíte, ale máte na něco chuť, co s tím? Zkuste si na chlebíček dát plátky avokáda, které obohatíte právě volským okem navrch. V kombinaci s čajem je tato varianta naprosto dokonalá. Co je potřeba vyzdvihnout, je zejména to, že nepotřebujete chléb mazat pomazánkou, jelikož tekutý žloutek se postará o to, aby chléb nezůstal suchý.
Letní večeře
Velice snadná a chutná večeře. Uvařte si brambory s koprem, k tomu přidejte volské oko, společně se zelenými fazolkami se strouhankou nebo okurkový salát s jogurtem.
Zdroj: https://food.onehowto.com/article/2-easy-ways-to-fry-an-egg-without-oil-or-butter-5432.html