Palačinky jsou považovány za jedno z nejjednodušších jídel, která si můžeme doma připravit. Stává se však, že během přípravy uděláme několik chyb, které přípravu zkomplikují a prodlouží. Vychutnejte si toto jídlo bez zbytečných překážek.
Zapékané palačinky
Příprava zapékaných palačinek dokáže být občas náročným úkolem, i když se toto jídlo zdá jednoduché na přípravu. Chyba, která ztíží jejich zatočení, se může objevit již při přípravě těsta. Chcete-li mít úspěch při přípravě, zaměřte se na několik faktorů. Hlavním důvodem praskání palačinek je nesprávný poměr přísad ve směsi na těsto.
Správně připravené těsto by mělo volně stékat ze lžíce ale zároveň na ní zanechat tenkou vrstvu. Je také velmi důležitá i náplň. Příliš mnoho nebo příliš málo přísad způsobí, že palačinky při zapékání prasknou. Chcete-li se vyhnout praskání palačinek, existuje velmi jednoduché a efektivní řešení. Při nalévání těsta na pánev se ujistěte, že jej nelijete příliš velkou vrstvu.
Tlusté těsto
Čím jsou palačinky tlustší, tím je jejich flexibilita menší a při skládání vzniká větší pravděpodobnost prasklin. Výběr správného plamene je také krokem k vytvoření perfektních palačinek. Malý nebo střední bude fungovat nejlépe, protože příliš velký plamen přispívá k lepení těsta. Pokud máte potíže s otáčením, je dobré nalít do těsta polévkovou lžíci oleje.
Tento jednoduchý trik zlepší flexibilitu těsta. Nikdy těsto na palačinky nemíchejte příliš dlouho. Při míchání lepku se zvyšuje jeho síla a příliš mnoho může způsobit nežádoucí trhliny. Po důkladném promíchání nalijte malé množství na horkou pánev. Opékejte, dokud palačinky nejsou opečené do zlata z obou stran.
Zdroj: https://blog.williams-sonoma.com/six-tips-for-making-perfect-pancakes/