Triky pro nejlepší palačinky: stačí málo a nebudou se již nikdy lepit ani trhat

Palačinky jsou považovány za jedno z nejjednodušších jídel, která si můžeme doma připravit. Stává se však, že během přípravy uděláme několik chyb, které přípravu zkomplikují a prodlouží. Vychutnejte si toto jídlo bez zbytečných překážek.

Zapékané palačinky

Příprava zapékaných palačinek dokáže být občas náročným úkolem, i když se toto jídlo zdá jednoduché na přípravu. Chyba, která ztíží jejich zatočení, se může objevit již při přípravě těsta. Chcete-li mít úspěch při přípravě, zaměřte se na několik faktorů. Hlavním důvodem praskání palačinek je nesprávný poměr přísad ve směsi na těsto.

Doporučený článek:  Švábi jsou odolní, zbavit se jich, je třeba důkladně

Správně připravené těsto by mělo volně stékat ze lžíce ale zároveň na ní zanechat tenkou vrstvu. Je také velmi důležitá i náplň. Příliš mnoho nebo příliš málo přísad způsobí, že palačinky při zapékání prasknou. Chcete-li se vyhnout praskání palačinek, existuje velmi jednoduché a efektivní řešení. Při nalévání těsta na pánev se ujistěte, že jej nelijete příliš velkou vrstvu.

Zdroj obrázku: Freepik

Tlusté těsto

Čím jsou palačinky tlustší, tím je jejich flexibilita menší a při skládání vzniká větší pravděpodobnost prasklin. Výběr správného plamene je také krokem k vytvoření perfektních palačinek. Malý nebo střední bude fungovat nejlépe, protože příliš velký plamen přispívá k lepení těsta. Pokud máte potíže s otáčením, je dobré nalít do těsta polévkovou lžíci oleje.

Doporučený článek:  Sušení hub v mikrovlnné troubě je snadné a rychlé

Tento jednoduchý trik zlepší flexibilitu těsta. Nikdy těsto na palačinky nemíchejte příliš dlouho. Při míchání lepku se zvyšuje jeho síla a příliš mnoho může způsobit nežádoucí trhliny. Po důkladném promíchání nalijte malé množství na horkou pánev. Opékejte, dokud palačinky nejsou opečené do zlata z obou stran.

Zdroj: https://blog.williams-sonoma.com/six-tips-for-making-perfect-pancakes/
.

Doporučené články