Starší chléb je škoda vyhodit. Stačí málo a bude znovu chutnat jako čerstvě upečený

Nejprodávanější pečivo je rozhodně chleba. Chleba je velice oblíbený a většina z nás ho kupuje i několikrát do týdne. Bohužel rychle ztvrdne a ztrácí svou křupavost. Pokud si chcete na čerstvém chlebu pochutnávat několik dní, použijte jednoduchý trik a jeho životnost se prodlouží.

Kdy se objevil boží dar?

Chléb se peče již celá staletí, často bývá nazýván jako boží dar. Receptů na pečení chleba je spousta. Většinou jich musíte vyzkoušet několik, než najdete ten, který vám bude chutnat nejvíce. Do chleba se přidávají semínka, kmín, sůl, brusinky a další přísady, které chuť chleba udělají netypickou.

Doporučený článek:  Přebytek velikonočních vajec nemám. První týden všechny sníme, hitem v naší rodině je vaječný tatarák
Zdroj obrázku: Freepik

Jak prodloužit čerstvost pečiva?

Pokud si chcete pochutnat na čerstvém chlebu nebo rohlíkách, stačí pečivo vložit do igelitového sáčku společně se stonky celeru. Sáček umístěte přes noc do lednice. Celer způsobí, že chleba nebo jiné pečivo budou ráno vláčné a navíc je celer ochrání před plísní. Pokud nemáte celer po ruce, můžete použít i půlku jablka. Sáček nachystejte stejným způsobem, akorát místo celeru do sáčku vložte jablko. Jablko má stejné účinky jako celer. Díky tomuto triku si můžete ráno vychutnat čerstvé pečivo jako z pekárny.

Doporučený článek:  Ocet je univerzální čistič do celé domácnosti. Některé povrchy ovšem dokáže nenávratně poškodit

Záchrana starého pečiva

Většina lidí zná jednoduché recepty ze starého chleba, kterými vykouzlí vynikající večeři. Topinky jsou velmi oblíbené. Ať už je preferujeme s česnekem, nebo třeba s masovou směsí. Někdy ale můžeme starší chleba ještě zachránit. Nalijte vodu do hrnce a přiveďte ji k varu. Nahoru položte síto, do kterého umístíte chleba a necháte několik minut nahřát. Pokud jste doma objevili starší pečivo, zkuste ho potřít větším množstvím vody a položit na pánev. Pečivo na pánvi pravidelně otáčejte po dobu 2–3 minut. V případě, že máte bochník chleba, zabalte ho do alobalu a vložte do předehřáté trouby na 150 stupňů Celsia. Bochník v troubě nechte zhruba 10–15 minut.

Zdroj: https://www.epicurious.com/expert-advice/how-to-keep-bread-fresh-article
.

Doporučené články