S šikovnými triky se mléko v hrnci už nikdy nepřipálí. Chuť kakaa bude dokonalá

Šálek horkého kakaa neodmyslitelně patří k sychravému podzimu i mrazivé zimě. Pro přípravu tohoto lahodného nápoje ale potřebujeme příjemně teplé mléko. Bohužel mléko má jednu nepříjemnou vlastnost. Velmi jednoduše se připálí v hrnci. Z tohoto důvodu pro vás dnes máme osvědčené triky, které používaly již naše babičky.

Co dělat, aby se vám nepřipálilo mléko?

Při vaření mléka se vytvoří připáleniny nejčastěji na dně nebo bocích hrnce či rendlíku. Co můžete udělat, aby se vám mléko nikdy nepřipalovalo? Musíte ho samozřejmě dobře hlídat, ale to není jediná možnost, jak předejít připáleninám. Dno hrnce byste také měli před začátkem důkladně opláchnout studenou vodou, aby se mléko nepřipalovalo.

Doporučený článek:  Brambory zklidní žaludek, projasní pleť a pomohou také při čištění

Stejně tak můžete na dně hrnce nechat malé množství studené vody. Poté ho přiveďte k varu a následně do hrnce pomalu nalévejte mléko. Až potom přiveďte k varu i mléko. Častým důvodem pro připálené mléko je také špatný hrnec. Na trhu najdete nádobí, které je k tomuto účelu určené. Hrnec určený na vaření mléka zní možná trochu divně, ale měli byste na to používat stále stejný hrnec.

Zdroj obrázku: Freepik

Použití oleje je úžasným trikem při vaření mléka

Chcete se zaručeně vyvarovat připáleného mléka trochu netradičním způsobem? Využijte k tomu rostlinný olej. Dno a stěny hrnce nebo rendlíku jednoduše potřete malým množstvím oleje, másla nebo jiného tuku. Díky tomu se tekutina nepřichytí na povrch hrnce během vaření. A nebudete se muset obávat, že bude kakao chutnat jinak. Tuk jeho chuť nezmění.

Doporučený článek:  Všechny součásti myčky potřebují pravidelné čištění. Spotřebič bude pracovat déle a lépe

Správná teplota vaření je důležitá

Mnohdy se mléko připálí, protože ho vaříte příliš rychle. Jestli chcete rychle uvařit kakao nebo si jen ohřát mléko, jistě nastavíte teplotu na vysoký výkon a mléko se velmi rychle spálí. Abyste tomu zabránili, postačí mléko zahřívat na mírnou teplotu. Budete ho sice vařit o něco déle, ale rozhodně se vám tento čas vyplatí.

Zdroj: https://www.mccormick.com/articles/lifehacker/keep-milk-from-scorching-with-an-ice-cube-or-a-lit
.

Doporučené články