Příliš tuku v jídle už nebude problém. Domácí triky oběd i večeři zachrání

Příliš mnoho tuku může úplně zkazit jinak dobře uvařené jídlo. Takové jídlo je navíc velmi nezdravé a po jeho snědení se budete cítit akorát nepříjemně a budete unavení. Pokud se vám tedy stalo, že je jídlo příliš mastné, nezoufejte. Máme pro vás řešení.

Zkuste použít potraviny, které máte běžně doma

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak snížit obsah tuku v jídle, je přidat čerstvé listy salátu. Ty totiž z jídla krásně nasáknou tuk. Stačí je přidat například do příliš mastné omáčky a po pár vteřinách vyndat. Můžete je také použít jako podestýlku pod maso nebo jiné tučné jídlo. Salátové listy pomohou absorbovat část přebytečného tuku.

Doporučený článek:  K čištění mikrovlnné trouby se hodí citrón, jedlá soda a ocet

Chléb může absorbovat přebytečný tuk z jídla podobným způsobem jako salát. Jednoduše vložte krajíc chleba do omáčky a nechte ho nasáknout přebytečný tuk nebo jím podložte pečené maso. Pokud připravujete pokrm s velkým množstvím přebytečného tuku, můžete přidat také strouhanku, která pomůže absorbovat tuk během vaření.

Můžete zkusit také vaječný bílek. Ten jednoduše přidejte do příliš tučné omáčky nebo polévky a nechte ho uvařit. Vaječný bílek absorbuje přebytečný tuk a vy ho následně můžete vyndat, anebo pokud se vám do jídla hodí, klidně ho v něm nechte.

Doporučený článek:  Ke konci léta přichází ideální čas pro sázení levandule. Její vůně vnese domů kousek Provence
Zdroj obrázku: Freepik

Zkuste i tyto triky

Dalším způsobem, jak odstranit přebytečný tuk z jídla, je použití papírových utěrek. Jednoduše položte na jídlo několik vrstev papírových utěrek a jemně přitlačte. Papírové ručníky absorbují část přebytečného tuku, což pomůže snížit celkový obsah tuku v jídle. Pokud vaříte slaninu nebo jiné tučné maso, můžete také použít papírové utěrky tak, že jimi přebytečný tuk osušíte.

Kostky ledu představují dalšího pomocníka v boji proti přebytečnému tuku v jídle. Jednoduše přidejte pár kostek ledu do polévky, omáčky nebo jiného teplého jídla. Kostky ledu způsobí to, že se na ně tuk nalepí a vy ho tak můžete jednoduše vyndat spolu s kostkami.

Doporučený článek:  Před uvařením je důležité rýži dostatečně propláchnout

Velmi jednoduché řešení, zejména u příliš tučných polévek, představuje také možnost nechat jednoduše polévku zchladit v lednici. V tomto případě totiž tuk stoupne na hladinu a ztuhne a vy ho pak jednoduše seškrábnete.

Zdroj: https://www.tasteofhome.com/collection/tricks-for-removing-extra-fat/
.

Doporučené články