Nachystejte si pirohy do zásoby. Díky dvěma metodám mražení už nebudou lepit

Každý kuchař ví, jak jsou pirohy časově náročné, a proto je lepší si je připravit ve velkém množství a následně je zamrazit. Toto jídlo je velmi oblíbené a zamrazené pirohy lze využít jako rychlou možnost večeře nebo oběda, když nemáte moc času. Stává se však, že se během zamrazení slepí a při vaření se následně trhají. Tomuto problému však můžete jednoduše zabránit.

Lehká pomoc

Toto jídlo se zamrazuje dvěma hlavními způsoby. Buď zamrazením po vaření, nebo jako syrové. Každý z těchto způsobů má své vlastní odpovědi na otázku, jak vyrobit pirohy, které se nebudou rozpadat. První zmíněnou metodou bude mrazení syrových pirohů. V tomto případě musíme připravené pirohy obalit ve větším množství mouky.

Následně vložíme do sáčku počet kusů dle vlastního uvážení. I do sáčku nasypte trochu mouky. Sáček vložte do mrazničky. Každou půlhodinu sáček z mrazničky vytáhněte a jemně pohybujte s pirohy uvnitř, aby se promíchaly, a vložte zpět do chladničky. Tuto akci byste měli opakovat asi čtyřikrát. Díky této metodě bude zmrazení knedlíků jednodušší. Pirohy se nebudou lepit a budou se lépe vařit.

Doporučený článek:  Procházka lesem láká ke sběru hub. Nasušte si zásobu na celou zimu
Zdroj obrázku: Freepik

Mrazení vařených pirohů

Dalším způsobem je zamrazení vařených pirohů. Nejde však o zcela uvařené pirohy, ale o pirohy, které se vloží do vroucí vody jen na 30 sekund. Po vyjmutí z vody je položte na povrch potřený olejem od sebe tak, aby se nedotýkaly, a nechte je vychladnout. Když pirohy vychladnou, vložte je do mrazničky na dvě hodiny.

Po této době pirohy sundejte z podnosu a vložte do sáčku. Nakonec balíčky vložte do mrazničky a rychlý oběd máte na světě. Takto zamrazené pirohy vám zjednoduší dny, kdy nebudete mít čas nebo chuť připravovat je od začátku. Takto připravené pirohy si můžete koupit i v obchodě, ale nikdy nevíte, co obsahují. Když si je připravíte doma, víte přesně, co jíte.

Zdroj: https://www.polonist.com/how-to-freeze-pierogi/
.

Doporučené články