Jemná a nadýchaná míchaná vejce se vždy podaří díky citronu. Dobře funguje také majonéza

Každý má svůj recept na míchaná vejce. Někdo má rád jen osmažená vajíčka, jiný si je nedovede představit bez slaniny nebo špeku. Do míchaných vajíček se dá přidat spousta surovin, které jejich chuť vylepší. Taktéž má každý rád jinou konzistenci vajíček. Jak dosáhnout toho, aby byla vajíčka jemná a nadýchaná? Stačí si vzít na pomoc citron. Míchaná vajíčka patří k víkendové snídani od nepaměti. Jsou symbolem toho, že se ráno o víkendu sejde celá rodina u stolu a vychutná si společnou snídani. Jak již bylo řečeno, do vajíček se dá přidat prakticky cokoliv. Nejčastěji je to cibulka, slanina, špek nebo houby. Abyste dosáhli jemnosti a nadýchanosti, stačí do vajec přidat trochu citronové šťávy.

Doporučený článek:  Na čistém sporáku je radost vařit. Nekonečnému drhnutí bude konec díky jednoduché metodě

Vlastnosti vajíček

Míchaná vajíčka mají vlastnosti, o kterých většina lidí ani neví. Nejen že jsou chutnou snídání, ale obsahují téměř všechny vitamíny včetně vitamínu B12. Dále obsahují selen, zinek a železo. Vajíčka jsou významným zdrojem mnoha živin a vitamínů. Navíc pokud k nim přidáme i pár kapek citronové šťávy, máme o denní dávku vitamínů postaráno.

Zdroj obrázku: Freepik

Citron jako nečekaný pomocník

Milovníci jemných a nadýchaných vajíček by si rozhodně měli tento trik zapamatovat. Kyselina z citronu totiž zabraňuje tomu, aby se protein z vajíček začal lepit. Proto struktura vajec zůstane jemná a nadýchaná. Citron se projeví i na chuti vajíček. Chuť bude lehce nakyslá. Pokud tomu chcete zabránit, přidejte do rozmíchaných vajec jen pár kapek citronu.

Doporučený článek:  Chyba v koření může pokazit i nejjednodušší jídlo

Triky, jak docílit krémových míchaných vajíček

Jestliže chcete docílit toho, aby byla vajíčka i krémová, zkuste přidat lžíci smetany do vajec těsně před vyndáním z pánve. Dále by se vajíčka neměla solit ihned po nalití na pánev, protože se stanou vodnatými. Další variantou, jak docílit krémových míchaných vajíček, je přidání majonézy.

Zdroj: https://happyegg.com/free-range/how-to-make-lemon-scrambled-eggs/
.

Doporučené články