Dokonale křupavé a příjemně kyselé okurky miluje každý. Tajné přísady jim dodají správnou chuť

Nakládané okurky jsou oblíbenou přílohou mnoha jídel. Jejich chuť by měla být křupavá a přiměřeně kyselá. Několik třešňových nebo dubových listů jim dodá správnou chuť, aby si je užili všichni členové domácnosti. Tato zelenina je cenným zdrojem vitamínu C, vápníku a železa.

Správný výběr okurek

Okurky na zavařování by měly být pevné, svěží a dostatečně tvrdé. Je také třeba zdůraznit skutečnost, že nakládané okurky obsahují mnoho vitamínu C, který posiluje imunitu a stěny krevních cév. Kromě toho mají ve svém složení vápník, který je stavebním kamenem zubů a kostí a také se podílí na procesu srážení krve. Kromě toho nemůžeme zapomenout na železo, což je minerál, který mimo jiné zabraňuje rozvoji anémie.

K zavařování okurek budete potřebovat správné sklenice, které jsou důležité pro celý proces fermentace. Je důležité, aby byly dříve opařené a důkladně omyté. Věnujte pozornost také víčkům, na kterých by neměly být žádné stopy rzi nebo škrábanců. Nebudou dobře těsnit a do sklenic může vniknout vzduch. Pokud jste dokončili vkládání okurek do sklenice, nezapomeňte víčko dobře utáhnout. Horní část láhve a víčko by měly být suché.

Zdroj obrázku: Freepik

Nejdůležitější přísady

Ihned po sklizni ze zahrady by se měly okurky důkladně omýt pod tekoucí vodou a poté přenést do mísy naplněné studenou vodou. Zelenina by v ní měla stát alespoň hodinu, aby získala přiměřenou pevnost. Mezitím připravte potřebné přísady pro zavařování. Na 1 kg okurek budete potřebovat 3 dubové listy, 4 třešňové listy, 4 listy černého rybízu, 2 listy křenu, 2 bobkové listy, několik hořčičných semen, 5 stroužků česneku, 3 cm kořene křenu, 3 snítky kopru, 1,5 lžíce soli.

Nejprve položte na dno sklenice kopr, dubové, třešňové, křenové a rybízové ​​listy. Potom přidejte stroužky česneku a hořčičná semínka. Nyní vložte okurky, aby byly pevné, a do mezer zasuňte zbytek kopru, česneku a listů. Potom převařte vodu se solí a nalijte ji do sklenic a dobře uzavřete víčkem. Sklenice položte vzhůru nohama a nechte v této poloze několik hodin. Potom je přeneste do spíže, kde projdou dalším fermentačním procesem. Nakládané okurky budou připraveny asi po měsíci.

Zdroj: https://rachlmansfield.com/how-to-make-your-own-pickled-cucumbers/
.

Doporučené články