Díky jednoduchým trikům se těstoviny nikdy nerozvaří a budou vždy chutnat dokonale

Těstoviny jsou vždy správnou volbou, hlavně pokud se vám dlouho nechce stát u sporáku nebo nemáte moc času. Stačí připravit chutnou omáčku, na kterou můžete použít ledajaké suroviny, které máte právě doma. Ale abyste si i tak jednoduché jídlo jako těstoviny mohli pořádně užít, musíte je umět správně připravit.

Výběr správného hrnce je klíčový

Je velmi důležité, aby hrnec, ve kterém vaříte těstoviny, nebyl ani příliš velký, ani příliš malý. Také je důležité, kolik vody dáte vařit. Pokud jí dáte příliš mnoho, zbytečně plýtváte vodou a navíc budete dlouho čekat, než se začne vařit. Při malém množství vody se vám zase těstoviny neuvaří rovnoměrně. Aby se těstoviny správně vařily, měli byste vařit 100 gramů těstovin na 1 litr vody. Tuto radu najdete napsanou i na většině balíků od těstovin.

Doporučený článek:  Na rajčatech si pochutnají i zahradní rostliny. Kaše z listů zajistí bohatou úrodu nejen zeleniny

Další rada, kterou najdete i na obalu, je, že se těstoviny mají přidávat až do vroucí a osolené vody. I když to může být zřejmé, toto pravidlo je důležité dodržet. Když těstoviny vložíte do ještě studené vody, nebudou tak chutné, jak mají být. Navíc absorbují více vody, takže je větší šance, že se vám rozvaří a ještě k tomu se budou i více lepit.

Zdroj obrázku: Freepik

Dávejte si pozor na dobu vaření

Chceme-li těstoviny podávat s omáčkou, je dobré je uvařit al dente. To znamená, že nebudou ještě úplně měkké, ale polotvrdé. Měli by mít takovou konzistenci, aby se už daly jíst. Pokud totiž zalijeme úplně uvařené těstoviny horkou omáčkou, je zde šance, že budou jako rozvařené. Po uvaření je dobře těstoviny propláchnout pod studenou vodou. Tím zabráníte jejich dalšímu měknutí.

Doporučený článek:  Slzení při krájení cibule předejde několik triků

Dávejte si pozor také na to, jaké množství těstovin vaříte. Nejlepší je uvařit tolik těstovin, kolik reálně zkonzumujete. Zbylé těstoviny se těžko ohřívají a navíc v chladničce ztrácejí chuť a sesychají. To ale nemusí být problém, pokud je dobře uskladníte. Je dobré ale těstoviny zpracovat hned druhý den. Nebo smíchejte zbylé těstoviny se zbylou omáčkou a jídlo na další den máte připravené a těstoviny neztratí na svých vlastnostech.

Zdroj: https://www.jessicagavin.com/how-to-cook-pasta/
.

Doporučené články