Na první pohled je velmi jednoduché udělat řízek, smažený sýr, kotletu nebo karbanátek se strouhankou. Získat dokonalou krustu na oblíbeném produktu ale není tak jednoduché. Také se vám jistě stává, že vždy vypadá a chutná trochu jinak. Jestli chcete dosáhnout dokonalosti a potěšit celou rodinu, měli byste se naučit pár základních triků.
Krásná strouhanka je důležitou součástí pokrmu
Perfektní krusta na vepřové kotletě nebo jiném masu musí dobře držet. Na to ji ale musíte dobře připravit. Maso musíte pod potravinářskou fólií silně rozklepat. Mělo by se dostat na tloušťku asi 5 milimetrů. Dalším krokem je příprava tří misek. Do jedné nasypte strouhanku, do druhé mouku a do poslední rozklepněte a rozšlehejte vejce. Takto budete připraveni na obalování masa, které bude na konci nádherně jemné, křehké a strouhanka bude dokonale zlatá a křupavá.
Jednoduchý recept na dokonalou strouhanku
V první řadě musíte maso ponořit do misek ve správném pořadí. Nejprve ho dejte do mísy s moukou, potom do vejce a nakonec do strouhanky. Pořadí je velmi důležité, protože jinak nebudete mít správnou strukturu těstíčka ani strouhanky navrchu. Navíc získáte velmi dobrou přilnavost křupavé vrstvy k masu, takže se vám nebude při smažení ani konzumaci zbytečně odlupovat. To je velmi důležité, když si chcete vychutnat svůj oblíbený pokrm ze smaženého masa.
Tajemství zlaté a křupavé strouhanky
Těsto se strouhankou nemusí zcela pevně přilnout k masu. Postačí, když se lehce přilepí na jeho povrch. Díky tomu máte zaručeno, že bude strouhanka křupavá a velmi jemná. Nezáleží na tom, jestli budete maso smažit, nebo péct v troubě. Obraťte ho až ve chvíli, kdy bude nádherně zlaté. Do strouhanky navíc můžete přidat trochu soli, pepře nebo své oblíbené bylinky. Vytvoříte tím jedinečnou chuť, a přitom postačí jen velmi malé množství koření, které přidáte navíc.
Zdroj: https://www.foodleclub.com/crispy-crumbed-beef-schnitzels/