Moderní metodu sušení hub si oblíbíte. Houby jsou připravené na uskladnění za pouhou půlhodinu

K sušení hub můžete použít několik metod. Někteří se rozhodnou sušit v troubě, jiní k tomu používají speciální stroje. Existují i ​​ti, kteří dodržují tradiční metody, například nechávají kusy hub na pečicím papíře a uloží je na teplé, vzdušné a suché místo. V poslední době se stalo trendem sušení hub v mikrovlnné troubě.

Sušení hub

Ne všechny chutnají dobře v sušené verzi. Chybu děláme, například když si k sušení vybereme jemné houby, jako jsou kuřátka. Nejlepší houby na sušení jsou například houby ušlechtilé, dubáky a ryzce. Pokud již máte vybrány ty správné houby, musíte je dobře připravit na tento proces. První bod je určitě správné očištění. Pamatujte, že na to nikdy nesmíte používat vodu.

Nedoporučuje se namáčet nebo mýt houby, výrazně se tím zvyšuje čas potřebný k jejich sušení. Stačí je důkladně vyčistit pomocí malého nože nebo kartáče. Po vyčištění zkontrolujte, zda houby nejsou zkažené nebo červivé. Malé houby by se měly sušit celé, velké jsou lépe nakrájené na menší části – díky tomu se vyhneme překvapení ve formě nevysušených částí.

Zdroj obrázku: Freepik

Sušení hub v mikrovlnné troubě

Stále více lidí hledá nové možnosti sušení. Houbaření je právě na vrcholu, a tak se houbaři co nejlépe snaží nasušit nasbíranou úrodu. Jednou z možností je sušení hub v mikrovlnné troubě. Měli byste začít tím, že houby důkladně očistíte. V mikrovlnné troubě nastavte výkon na 100 W a vložte do ní připravené houby.

Po několika minutách otevřete dvířka mikrovlnky, chvíli počkejte a celou akci zopakujte. Opakujte takto několikrát, dokud nejsou houby suché. Lidé, kteří se rozhodli vyzkoušet tuto metodu, poznamenávají, že sušení netrvá déle než půl hodiny. Dodávají také, že delší sušení umožňuje z hub extrahovat více vůně a chuti.

Zdroj: https://dryingallfoods.com/drying-mushrooms/
.

Doporučené články