Brambory budou uvařené mnohem rychleji díky správnému nakrájení i ingredienci navíc

Uvařit brambory může někdy trvat velmi dlouho. Kručí vám v žaludku, ale brambory jsou stále tvrdé? Proces vaření této oblíbené zeleniny můžete velmi efektivně urychlit. A je to mnohem jednodušší, než si myslíte. Poradíme vám, co můžete udělat, abyste zkrátili dobu vaření brambor. Budete se divit, jak úžasně jednoduché to je.

Vaření brambor obvykle vyžaduje nějaký čas

Brambory zůstávají jedním z oblíbených druhů zeleniny, i když se na trhu objevují nové a nové suroviny. Není se čemu divit. Jsou levné, chutné a hodí se téměř ke každému jídlu jako příloha. Navíc je můžete připravit na mnoho způsobů. Vaření brambor je jedním z nejoblíbenějších typů přípravy. Od bodu varu ale musíte obvykle počkat 20–40 minut podle typu brambor. To může být velmi nepříjemné, když potřebujete udělat večeři rychle nebo máte velký hlad.

Doporučený článek:  Mandelinka bramborová je pohroma pro každou zahradu. Úrodu zachrání bylinné přípravky
Zdroj obrázku: Freepik

Jak urychlit vaření brambor?

Trik, jak urychlit vaření brambor, je neuvěřitelně jednoduchý. Po oloupání zeleniny jednoduše nalijte do hrnce vroucí vodu z rychlovarné konvice. Položte hrnec na sporák a přiveďte k varu. Uvidíte, že to bude trvat mnohem kratší dobu. Vyplatí se vám také nakrájet brambory na menší kousky. A pomůže vám i přidání pár lžic řepkového nebo olivového oleje do vody. Všechny tyto triky jsou velmi jednoduché a nebudou vás stát žádné peníze. Hodně vám ale pomohou v kuchyni.

Doporučený článek:  Kuličky z hliníkové fólie přidané do myčky zajistí lesk příborů a nádobí

Proč jsou brambory důležitou součástí jídelníčku?

Brambory patří mezi zeleninu, která je v naší zeměpisné šířce velmi běžná. Z tohoto důvodu by se měla pravidelně objevovat na našem jídelníčku. Neměli byste je ale konzumovat jen kvůli chuti. Brambory obsahují vitamíny skupiny B, hořčík, draslík, vápník, fosfor, mangan a železo. Hodně lidí si myslí, že kvůli škrobu nejsou zdravé. Opak je pravdou. Nálepku nezdravé potraviny z nich dělají další přídavné suroviny, jako je máslo nebo tučná omáčka.

Zdroj: https://www.epicurious.com/expert-advice/how-to-boil-potatoes-faster-article
.

Doporučené články