Chodit s herpesem do lékáren bývá zbytečné. V kuchyních nalezneme osvědčené léky

Když máme nějaký zdravotní problém, jdeme do lékárny, nebo do kuchyně? Mnoho lidí zvolí první možnost. Je to tak správně? Někdy samozřejmě ano, ale jsou i situace, kdy je to v podstatě zbytečné. Místo lékárny stačí zajít do kuchyně. I zde se mohou nacházet osvědčené léky na běžné zdravotní problémy. A jedním z takových je i herpes neboli opar.

Infekční onemocnění

Je jedno, zda budete používat označení herpes, nebo opar. Jedná se o to stejné. O infekční onemocnění, které způsobuje herpetický vir. Vše začíná po několika dnech bez příznaků, kdy na rtu pocítíme brnění a svědění. Místo začne rudnout a opar se pomalu objevuje. Vznikne typický puchýřek, který po nějakém čase praskne. Následuje fáze hojení, rána se zaceluje a po této fázi na rtu obvykle není patrné, že se zde v minulosti opar objevil.

Doporučený článek:  Šetřit vodou je důležitější víc než kdy dříve. Malé změny dokážou uspořit tisíce litrů ročně

Nejenom lékárna

Kdo se rozhodne řešit herpes pomocí postupů moderní medicíny, zamíří do lékárny pro krémy nebo gely s obsahem antivirotik. Pomoci však mohou také zvýšené dávky vitamínů. Důležité však je myslet i na ochranu později vzniklé ranky nebo tlumení bolesti. To vše dnes nabízejí lékárny. Ale co zmíněné kuchyně? I tam něco najdeme?

Zdroj obrázku: Freepik

Droždí

Droždí neboli kvasnice jsou důležitou surovinou hlavně při pečení. Hodí se však i ve chvíli, kdy nás trápí herpes. Stojí pár korun a díky vitamínům skupiny B má obrovskou sílu. A použití? Stačí čerstvé droždí rozmíchat ve vodě, vytvořit pastu a tou opar potírat.

Doporučený článek:  Při čištění spár přijdou vhod suroviny z kuchyně

Přírodní antibiotika

Med, cibule nebo česnek. To vše jsou produkty z kategorie přírodních antibiotik. Když se objeví opar, rychle po nich sáhněte. Můžete nejenom zvýšit jejich konzumaci, ale lze je použít i napřímo. Smíchejte česnek, med a cibuli v jemnou pastu, kterou si potírejte rty.

Led

Svědění, bolest, brnění. I takto se může opar projevovat. Pokud chcete tyto příznaky zmírnit, otevřete mrazák a vezměte kostku ledu. Zabalte ji třeba do utěrky a tu přiložte na místo, kde se herpes objevil. Po pár vteřinách přijde potřebná úleva.

Zdroje:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16813459/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7894602/
https://draxe.com/health/how-to-get-rid-of-herpes/
.

Doporučené články