Nechte svůj domov provonět vanilkou. Oblíbený olej donutí všechny mouchy k odletu

Mouchy jsou velmi otravný hmyz, který se během teplých měsíců s radostí ubytuje v našich domovech. Dokáží nám zkazit letní idylku, ale naštěstí existuje hned několik domácích prostředků, díky kterým se jich zbavíte. Vanilkový olej je jedním z nich. Použití tohoto oblíbeného produktu vás mile překvapí, protože díky němu nebudete muset poslouchat bzučení much.

Vlastnosti vanilkového oleje

Vanilkový olej se obvykle používá při pečení a pečivo má díky němu nádherné aroma. Využít ho ale můžete i mimo kuchyň. Při aromaterapii tvoří důležitou složku, která vám pomůže s relaxem, uklidněním a náladou. Odpuzení otravných much pomocí vanilkového oleje proto bude velmi příjemným způsobem, který můžete využít.

Doporučený článek:  Houby lze zpracovat na mnoho způsobů i uchovat na zimu
Zdroj obrázku: Freepik

Jak používat vanilkový olej na mouchy?

Ukázalo se, že mouchy vanilku nemají vůbec rády. Vanilka dráždí jejich čichové buňky. Díky tomu je můžete vyhnat z domu i z terasy. Nejjednodušší metodou je položit malou skleničku vanilkového extraktu na stůl, kde jíte. Udělat to můžete nejen doma v jídelně, ale také na terase nebo balkoně.

Tímto způsobem ho můžete využít kdekoli v domě či bytě, ale také blízko oken. Jakmile dáte vanilkový extrakt na okna, mouchy vůbec nepoletí k vám domů. Ideálním místem je také odpadkový koš nebo místa, kde skladujete ovoce a zeleninu. Právě tato místa totiž mouchy přitahují nejvíce. Jakmile vanilku rozmístíte na klíčová místa svého domova, budete mít po starostech.

Doporučený článek:  Rajčata můžeme zpracovat na sto způsobů. Využití najdou i ta nezralá

Domácí vanilkový sprej proti mouchám

Jestli chcete lokální řešení pro případy, kdy se mouchy dostanou do vaší blízkosti, vyrobte si domácí sprej. Smíchejte 100 ml vody a lžíci vanilkového oleje. Nalijte roztok do lahve s rozprašovačem a použijte jej vždy, když zaznamenáte mouchy ve svém prostoru. A skvělé je, že vanilkový olej funguje nejen na mouchy, ale také na komáry!

Zdroj: https://www.hunker.com/13406558/how-to-make-an-insect-repellent-with-vanilla-extract
.

Doporučené články