Vařit brambory v osolené vodě je fádní. Zkuste přidat něco navíc, brambory budou delikátní

Brambory jsou častou přísadou v našich jídlech, a tím pádem i častou položkou na našich talířích. Skvěle se hodí k mnoha jídlům a navíc jsou chutné a výživné. Obvykle se připravují vařením v osolené vodě, ale ukazuje se, že kromě soli lze použít i jiné ingredience.

Brambory a takzvané vykrmování

I když často saháme po bramborách, kdysi byly brambory zatracované. Hlavním důvodem bylo přesvědčení, že jsou výkrmové a negativně dokážou ovlivnit naši postavu. Brambory však mají nízký obsah kalorií. Ve 100 gramech najdeme přibližně jen 70 kalorií. Samozřejmě že všeho moc škodí, a kdybychom brambory jedli každý den ve větším množství a ještě k tomu nesprávně připravené, například ve velkém množství tuku, mohlo by to naši váhu ovlivnit.

Doporučený článek:  Aroma bobkových listů ochrání potraviny v kuchyni před moly

Kromě toho stojí však za to zdůraznit, že brambory obsahují mnoho vitamínů a živin a mohou se pochlubit i velkým množstvím vlákniny. V bramborách můžete najít také minerály, jako jsou vápník, draslík, železo, hořčík, fluor, mangan, jód a síra. Z vitamínů jsou brambory bohaté na vitamíny A, B1, B2, B6, D, E, H, K a PP.

Zdroj obrázku: Freepik

Co se vyplatí přidat do vody k bramborám?

Brambory se obvykle vaří v osolené vodě. Stojí ovšem za to mírně upravit tento zvyk, abyste si mohli vychutnat ještě lepší chuť. Můžete přidat například citrónovou šťávu. Díky ní získají čerstvou chuť a nerozpadnou se a ani neztmavnou. V tomto případě se však bavíme o bramborách, které se vaří bez slupky. Ta by mohla zabránit proniknutí citrónové šťávy do brambor.

Doporučený článek:  O zářivě bílý úsměv se zvládnete postarat v pohodlí domova. Přírodní prostředky jsou překvapivě efektivní

Kromě toho stojí za to přidat oblíbené koření nebo jinou zeleninu. Mnoho lidí doporučuje černý pepř, pískavici řecké seno, kmín nebo bobkový list. Paprika, mrkev a petržel budou také fungovat skvěle. Brambory se tedy vaří ve vývaru a stanou se ještě aromatičtějšími. Díky této metodě budou chutnat skvěle a jídlo, se kterým je budeme podávat, získá výraznější chuť.

Zdroj: https://www.acouplecooks.com/boiled-potatoes/
.

Doporučené články