Těstoviny po uvaření se nedoporučuje oplachovat. Ztratí chuť i správnou strukturu

Po uvaření těstovin a jejich přecezení je mnozí lidé automaticky oplachují studenou vodou. Bohužel tento krok je velkou chybou, která ovlivňuje konečnou chuť jídla. Vyhněte se této chybě a užijte si díky tomu chutnější jídlo na talíři.

Běžný krok

Vaření těstovin je zdánlivě velmi jednoduchá aktivita. Pokyny na obalu jsou podrobné a zdá se, že je nelze porušit. Ukazuje se však, že opláchnutím těstovin ve vodě uděláme velkou chybu. Podle Italů je oplachování těstovin po vaření skutečným zločinem. Existuje poměrně dobré vysvětlení. Ukazuje se, že studená voda splachuje škrob z horkých těstovin, a co víc, těstoviny téměř ztratí chuť.

Doporučený článek:  Mrazení potravin má pravidla. Některé změní chuť a konzistenci

Tato záležitost se ještě komplikuje, vaříme-li těstoviny na omáčku, ne na polévku. Když těstoviny opláchneme studenou vodou, omáčka se na nich nebude držet, ale bude stékat. Úplně pokazí celou konzistenci jídla a jeho chuťové dojmy.

Zdroj obrázku: Freepik

Správné vaření těstovin

Oplachovat těstoviny byste měli pouze v jednom případě. A to tehdy, že se chystáte z těstovin připravit salát. Díky opláchnutí vychladnou a vy se můžete rovnou pustit do přípravy, protože těstovinový salát se chystá většinou ze studených těstovin, a vy tak nebudete muset čekat na jejich vychladnutí.

Doporučený článek:  Volské oko připravené na vodě je zdravější variantou oblíbeného jídla

Při vaření těstovin vám budou užitečné tyto tipy. Těstoviny byste měli vhodit do vody teprve tehdy, když vře. Sůl přidávejte až po vaření. Stojí za to použít velké množství vody, nalijte asi litr vody na 100 gramů suchých těstovin. Těstoviny se vyplatí během vaření míchat. Díky tomu zabráníte, aby se přilepily na dno hrnce, a vyhnete se možnému připálení.

Zdroj: https://www.thekitchn.com/when-to-rinse-pasta-and-when-to-skip-it-tips-from-the-kitchn-219366
.

Doporučené články