Špenátové palačinky získají zajímavou zelenou barvu. Lze je zapéct i podávat s džemem

Listy špenátu jsou jedním z nejzdravějších druhů zeleniny, který můžeme získat v každém supermarketu. Špenát nemá mnoho fanoušků, naštěstí jeho struktura umožňuje propašovat ho v různých formách do mnoha jídel. V dnešním článku se podíváme, jak připravit palačinky s jeho přidáním.

Zelené těsto

Zelené palačinky jsou jedním z chytřejších způsobů propašování špenátu do stravy. Špenát vděčí za svoji tmavě zelenou barvu vysokému obsahu živin. Z tohoto důvodu je také jedním ze silnějších zelených přírodních barviv.

Příprava palačinky se špenátem je velmi jednoduchá. Vše, co musíme udělat, je připravit těsto pomocí šálku nebo mixéru. Do klasického palačinkového těsta, které sestává z mléka, vajec a mouky, přidáme hrst čerstvých špenátových listů. Vše smícháme dohromady, abychom dosáhli hladké konzistence. Smažíme jako obvykle na horké pánvi s malým množstvím oleje.

Doporučený článek:  Tajemství dokonalého vývaru tkví v soli. Přidání ve špatnou chvíli může celou polévku zničit
Zdroj obrázku: Freepik

Náplň do palačinek

Špenát v palačinkách má velmi jemnou chuť. Jeho přidání dodá pouze barvu palačinek a nepřidá jim žádné dominantní aroma. To znamená, že jakýkoli druh náplně se hodí na zelené palačinky. Můžeme je podávat v klasické sladké formě s přidáním džemu, smetany a cukru. Palačinky se špenátem můžeme udělat i se slanou náplní.

Jediná věc, která nás omezuje, je naše fantazie. Tvaroh a uzená lososová náplň jim dokonale sednou. Chutná také dobře kuře zabaleného do feta sýru. Můžeme zelené palačinky použít jako tortilly a zabalit do nich ingredience mexického stylu. Brokolice a kuřecí maso se k tomu dokonale hodí. Zabalenou palačinku vložíme do tepelně odolné misky a zalijeme ji smetanovou omáčkou. Nakonec můžeme pokrm posypat žlutým sýrem nebo mozzarellou, což vytvoří chutnou krustu. Pečeme na 180 °C asi 50–60 minut.

Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/spinach-pancakes
.

Doporučené články