Zeleninový salát zbytečně ztrácí svěží chuť a přínos pro zdraví. Nadbytek ochucovadel ho ničí

Zdravý zeleninový salát, nebo alespoň kousek zeleniny by měly dělat společnost každému jídlu, které se objeví na našem talíři. Bohužel ne každý se ale drží tohoto pravidla a většinou konzumujeme jen jednu porci zeleniny denně.

Přeslazený salát

Mrkvový salát, ať zní jakkoli zdravě, většina lidí připravuje i s cukrem. Ve světě 21. století, kdy je trh s potravinami a stravováním zaplaven vysoce zpracovanými výrobky, mnoho lidí nedokáže sníst přírodní produkty. A přece nejen ovoce je sladké. Můžete cítit sladkost v mrkvi, paprice a červené řepě, ale jejich sladkost chuťové pohárky nezachytí ve stravě, jíž dominuje cukr, sladidla, rychlé občerstvení a slané občerstvení.

Doporučený článek:  Tradiční salát získá díky správnému poměru ingrediencí vyváženou chuť

Čím více cukru, soli, konzervačních látek, barviv a jiných chemických potravinářských přídatných látek v naší stravě je, tím intenzivnější chutě potřebujeme. Přírodní jídlo se stává neatraktivním, bez chuti. Chcete-li cítit sladkost mrkve, musíte v nabídce provést důkladné jarní čištění – odstraňte to, co je plné cukru a soli, a chemické přídatné látky v potravinách.

Zdroj obrázku: Freepik

Přehnané dochucování

Někteří lidé zase každý salát doplňují majonézou kvůli lepší chuti. Co je na tom špatného? Majonéza je vejce a olej. Ano, může jít o kvalitní produkt. Problém je v tom, že naprosto zbytečně zvyšuje obsah kalorií. Pokud se přidání majonézy stane zvykem, může způsobit akumulaci nežádoucích kilogramů.

Doporučený článek:  Bramborový salát může vydržet čerstvý déle. Některé ingredience se vyplatí přimíchat až před konzumací

Nejzdravější saláty jsou ty nejjednodušší. Ty, které jsou co nejvíce přírodní bez zbytečných dochucovadel. Obvykle jsou zdravé saláty doplněny jen o jednu složku, ale neměl by v ní být cukr nebo majonéza. Pokud zelenina není dostatečně šťavnatá, můžete přidat kousek strouhaného jablka, citrónové šťávy, pár kapek olivového oleje nebo salátový dresink na bázi citrónové šťávy, hořčice a trochy přírodního medu. Chuť zeleniny je skvělá pro potěšení i pro zdraví.

Zdroj: https://www.eatthis.com/foods-to-never-add-to-your-salad/
.

Doporučené články