Většina Čechů neumí grilovat správně a připravují se tak o zajímavé chutě

Grilování prostě k létu patří. Nemusíte ale vždycky grilovat jen osvědčené maso, zeleninu nebo brambory. Na grilu snadno připravíte i dezert z chutného ovoce, které zpestří vaše setkání s přáteli a dodá vaší večeři nový šmrnc. Navíc je to velmi snadný recept, který nevyžaduje žádné dlouhé přípravy, jednoduše stačí ovoce navléct na špízy a nechat teplo, aby odvedlo svou práci. Cukr totiž hezky v ovoci zkaramelizuje a vytvoří velmi lahodnou kombinaci. Zkuste ji i vy!

Suroviny

Na přípravu budete potřebovat jen pár ingrediencí:

  • 1 čerstvý ananas nebo konzervovaný ananas,
  • 1 vodní meloun,
  • 1 kostka feta sýru.
Doporučený článek:  Inspirujte se halloweenskými specialitami a nachystejte strašidelné pohoštění

Jak na to?

Postup je velmi snadný a zvládnete ho, i když už jste v časovém presu a hosté vám doslova zvoní u dveří. Ananas oloupejte a nakrájejte na kostky. Pokud máte ananas z konzervy, stačí slít vodu a máte hotovo. Kupujte však kvalitní konzervy, ve kterých bude ananas na dostatečně velké kusy a nebude rozmočený a rozdrobený, s takovým by se pak nedalo dobře pracovat.

Zdroj obrázku: Freepik

Dále si oloupejte meloun a nakrájejte jej také na menší kostky. Ty potom navlékejte společně s ananasem na špízy. Jednotlivé kousky ovoce prokládejte s kousky nakrájeného feta sýru. Je jen na vás, kolik jej na každý špíz dáte. Stačí klidně i jen jedna kostička nebo se nebojte přidat víc, aby byl dezert sytější a krémovější.

Doporučený článek:  Vědci znají dietu dlouhověkosti. Její zásady jsou snadné, dodržet ji může každý

Pokud nechcete, aby byl gril od sýru zašpiněný, je možné ho jen rozdrobit do misky a servírovat až s opečenými špízy. Tímto způsobem sice nebude špíz tak dobře rozpečený, ale i tak to není špatné a ušetříte si náročné čištění grilu.

Skvělý dezert

Špízy položte na rozpálený gril a doslova na pár minut (asi 5 až 10) je ze všech stran opečte.

Podávejte ještě teplé a užijte si jedinečnou chuť zkaramelizovaného ovoce. Namísto ananasu nebo melounu můžete dát opéct i jakékoliv jiné ovoce. Obecně ale doporučujeme spíše vodnaté a exotické druhy, které jsou měkké a mají i dostatek cukru, který může zkaramelizovat. Skvělé mohou být třeba i broskve nebo nektarinky, mango, papája a podobné šťavnaté druhy ovoce.

Zdroj: https://naturallynidhi.com/grilled-pineapple-skewers/
.

Doporučené články