Během vánočního období je na hospodyňky vyvíjen velký tlak kvůli přípravě pokrmů. V krátkém čase je třeba uvařit mnoho jídel a doufat, že se všechna podaří. Občas se ale stane, že ne všechno vyjde podle plánu. Naštěstí můžete většinu štědrovečerních pokrmů zachránit pomocí těchto jednoduchých kulinářských triků.
Záchrana přesoleného sledě
Sleď patří na seznam oblíbených vánočních pokrmů. Především by měl být dobře ochucený, a hlavně ne přesolený. Pokud se vám stane, že je sleď příliš slaný, můžete ho ještě zachránit tímto jednoduchým trikem. Pokud potřebujete zachránit přesoleného sledě, osušte ho a znovu namočte do vody. Vodu můžete smíchat s mlékem v poměru 50:50. Pak už jen sledě znovu na marinujte, tak jak jste měli původně v plánu. Pokud jsou vaši slanečci jen mírně přesolení, stačí je na chvíli namočit do pomerančové šťávy.
Aby se knedlíky nerozpadly
Vánoční knedlíky se obvykle vaří před samotnou štědrovečerní večeří. Může se stát, že se knedlíky ve vodě rozpadnou. Pokud vaříte knedlíky, které jste měli zmražené, může být právě to příčinou, že se začnou ve vodě rozpadat. Do vroucí vody, vložíte příliš mnoho knedlíků najednou a voda tím pádem přestane vařit. Abyste předešli rozpadajícím knedlíkům, vkládejte je do vody v menších porcích. Pokud vaříte čerstvé knedlíky a začnou se rozpadat, nejspíše proto, že se dostatečně neslepily. Pokud máte čas, můžete je udělat znovu. Knedlíky můžete zpevnit další vrstvou těsta a pak je po malých dávkách vhazovat do vroucí vody.
Jednoduchý trik, aby se kapr nerozpadl
Kapra smažíme většinou těsně před podáváním štědrovečerní večeře. Může se stát, že se ale na pánvi začne rozpadat. Naštěstí existuje jednoduché řešení. Před smažením rybu pokapejte citronovou šťávou, poprašte ji moukou a potom vložte na pánev.
Zdroj: https://rickstein.com/blog/8-simple-tips-to-a-stress-free-christmas-dinner/