S těmito triky se zelné závitky vždy podaří. Zelné listy lze připravit třemi jednoduchými způsoby

Také milujete zelné závitky? Jejich příprava se na první pohled může zdát složitá, ale opak je pravdou. Jen je potřeba znát správné postupy. Především pak vědět, jak správně nakládat se zelnými listy, které budete bezpodmínečně potřebovat. Pokud je zelí tvrdé a vláknité, ani sebelepší nádivka už pokrm nezachrání. Máte problémy se správným spařením zelím ve vroucí vodě? Vyplatí se vyzkoušet tyto snadné triky, díky kterým bude váš pokrm vždy lahodný.

Jak spařit zelí?

Každý začínající kuchař nebo hospodyňka si s tímto krokem obvykle neví rady. Naše maminky, babičky a prababičky tradičně vkládaly hlávky zelí do vařící vody, a když listy získaly patřičný vzhled a měkkost, vyndaly je z vody. Nezkušení kuchaři často těžko poznají, kdy je čas listy vyndat, a také se někdy kvůli nepozornosti popálí. Zelí na závitky se však v dnešní době dá připravit i úplně jinak, díky čemuž budou listy vždy jemné a chutné. Jak na to?

Doporučený článek:  Nenechte se odradit podzimním počasím a uspořádejte piknik

Využijte troubu

Dokonalé zelné listy na závitky lze připravit v troubě. Jak postupovat?

  • Na spodní straně zelí seřízněte tvrdý košťál.
  • Zelí pak položte na pečicí papír a troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia.
  • Zelí pečte asi 25 minut. Po této době zeleninu vyjměte, a až mírně vychladne, můžete závitky jednoduše zabalit.

Trouba není jedinou možností bezproblémové přípravy listů. Podobně lze postupovat také třeba s mikrovlnnou troubou.

Zdroj obrázku: Freepik

Zelí z mikrovlnky

Příprava listů může trvat jen pět minut! Stačí naříznout košťál a vložit celou zelnou hlavu do mikrovlnné trouby. Zeleninu ohřívejte pět minut při nejvyšším výkonu spotřebiče. Takto připravené zelí na závitky možná zpočátku nevypadá lákavě, přesto nádivku zabalte do listů a výsledkem bude skutečně mimořádně chutný pokrm.

Doporučený článek:  Dobře skladovaný listový salát vydrží v chladničce až měsíc čerstvý

Z mrazáku

Zelí na závitky lze připravit i za studena. Aby byly listy dokonale měkké, dejte hlávku zeleniny přes noc do mrazáku. Druhý den zelí vyjměte a nechejte rozmrazit – listy budou měkké a připravené k zabalení nádivky.

Zdroj: https://www.allrecipes.com/article/the-secret-to-perfect-stuffed-cabbage-rolls/
.

Doporučené články