Rebarborový nápoj překvapí sladkokyselou chutí. Je skvělý do dezertu, koktejlů i samotný

Rebarbora je mezi lidmi stále oblíbenější. Asi většina obdivovatelů její kyselé chuti zná recepty na koláč z rebarbory nebo na oblíbený kompot. Nicméně tím využití rebarbory rozhodně nekončí a je dobré seznámit se i se dalšími způsoby, jak rebarboru zpracovat – třeba při přípravě domácího rebarborového nápoje. Okouzlí vás dokonalým vyvážením sladké a kyselé chuti a navíc blahodárně působí na žaludek. Podívejte se, jak tento nápoj snadno připravit.

Čím se pyšní nápoj z rebarbory?

Rebarbora se vyznačuje kyselou chutí s jemně sladkým nádechem. Bude tedy vyhovovat všem labužníkům, kteří nemají rádi příliš sladké a nevýrazné chutě. Zároveň je jemnější než kyselý citronový nápoj. Vyznačuje se lákavou růžovou barvou, takže jej můžete hrdě servírovat hostům, kteří se zastaví na návštěvu.

Doporučený článek:  Tinktura dlouhověkosti zbaví tělo všeho špatného. Sedmidenní kúra obnoví ztracenou rovnováhu

Kdy si dopřát nápoj z rebarbory?

Dopřát si tento nápoj je ideální zejména po vydatném jídle, kdy v jídelníčku dominovala tučná jídla – má totiž blahodárné účinky na žaludek. Dá se s úspěchem použít také do dezertů, například k namáčení piškotového základu nebo jako dochucení krémů. Nic nebrání tomu, aby se nápoj z rebarbory stal základem pro složitější míchané drinky.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak nápoj připravit?

Základní recept je jednoduchý a potřebujete pouhé čtyři ingredience. Je však důležité pamatovat na to, že v případě domácího rebarborového nápoje je důležitá trpělivost. Nápoj musí zrát minimálně tři až čtyři měsíce. Čím déle budete čekat na ochutnání, tím plnější bude chuť. Nachystejte si:

  • kilogram rebarbory,
  • 0,5 litru lihu nebo vodky,
  • 300 mililitrů vody,
  • 200 gramů bílého cukru.
Doporučený článek:  Recept na dokonalou žemlovku vypadá bizarně. Nejsou v ní rohlíky, chuť doplňuje míchaný drink

Rebarboru omyjte pod tekoucí vodou, osušte, nakrájejte na kostičky a vložte do velké skleněné nádoby. Přidejte cukr, poté alkohol a vodu. Odložte na zastíněné místo a nechte odstát čtyři týdny. Každé dva dny sklenici opatrně protřepejte, aby se cukr rovnoměrně rozpustil. Po měsíci přeceďte, abyste se zbavili případných částeček rebarbory. K tomu se vám bude hodit jemné sítko, ale můžete použít i kávový filtr. A nápoj je připraven!

Zdroj: https://sustainmycookinghabit.com/11-refreshing-rhubarb-drink-recipes/
.

Doporučené články